Bevat Video: Video
Ankeiler: Na het prachtige resultaat uit tegen Feyenoord (2-2), speelt NEC woensdagavond thuis de bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

- Na het prachtige resultaat uit tegen Feyenoord (2-2), speelt NEC woensdagavond thuis de bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Middenvelder Dirk Proper ziet volop kansen voor de Nijmegenaren. “Als we net zo dodelijk effectief zijn als tegen Feyenoord.”

In aanloop naar de bekerwedstrijd, die waarschijnlijk toch zonder sneeuwschuivers kan worden afgewerkt, blikt Proper terug op de wedstrijd tegen de Rotterdammers. De middenvelder maakte een belangrijk doelpunt en loste daarmee een eerdere belofte in. "Ik had inderdaad beloofd meer te willen gaan scoren," zegt hij lachend. "En dan direct de eerste wedstrijd raak. De daad bij het woord."

Toch was het geen goede wedstrijd van de kant van NEC, geeft Proper toe. "We hebben wel hard gewerkt maar het was niet verdiend. We hebben twee keer op goal geschoten en twee goals gemaakt. We zijn echt dodelijk effectief geweest."

Om woensdag te winnen zal NEC weer zo dodelijk effectief moeten zijn, aldus Proper. "De vorige wedstrijd tegen Go Ahead Eagles eindigde in een gelijkspel. We speelden toen goed, vooral de eerste helft, en kregen veel kansen. Toch vielen de goals aan beide kanten pas in de laatste twee minuten van de wedstrijd."

Na het duel tegen Feyenoord, dat goede spelers heeft en een brede selectie, gaat NEC met een goed gevoel naar de wedstrijd tegen Go Ahead. "Ik denk wij gewoon ons spel moeten spelen, goed moeten zijn aan de bal en de kansen moeten afmaken. Dan denk ik dat we een hele goede kans maken."

Of de goaltjesdief morgen in de achtste finale van de beker net als tegen Feyenoord weer gaat scoren? "Het is mooi dat ik nu af en toe een goaltje mee kan pikken, dus dat ga ik morgen ook weer proberen."

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel