Ankeiler: Inwoners van de gemeenten Druten en West Maas en Waal werden het afgelopen jaar ruim twee keer zo vaak slachtoffer van woninginbraak als het jaar ervoor.

- Inwoners van de gemeenten Druten en West Maas en Waal werden het afgelopen jaar ruim twee keer zo vaak slachtoffer van woninginbraak als het jaar ervoor. In de andere gemeenten in de regio én landelijk sloegen inbrekers juist minder vaak toe.

De politie maakte vandaag per gemeente bekend hoe vaak er vorig jaar is ingebroken in woningen. In de regio Nijmegen sprongen er twee gemeenten (zeer) negatief uit; Druten en West Maas en Waal zagen het aantal woninginbraken ruim verdubbelen. In Druten werd maar liefst 44 keer ingebroken, tegen vijftien keer in 2022. Ook West Maas en Walers kregen veel vaker ongewenst bezoek van het inbrekersgilde. Het aantal inbraken in de gemeente steeg van 23 naar vijftig.

Minder inbraken

De andere gemeenten in de regio Nijmegen zagen het aantal inbraken in woningen juist dalen of (ongeveer) gelijk blijven. Daarmee liepen ze in de pas met de landelijke trend, die ook een afname van het aantal inbraken laat zien. In Nijmegen daalde het aantal inbraken van 339 naar 226, in Berg en Dal van 42 naar 29, in Wijchen van 34 naar 29, in Heumen van 22 naar vijftien en in Mook en Middelaar van twintig naar veertien. In de gemeente Beuningen sloegen inbrekers 33 keer toe (was 32) en in de gemeente Overbetuwe bleef het aantal inbraken met 34 gelijk.

Anti-inbraaktips

Voor mensen die inbrekers buiten de deur willen houden, heeft de ANWB veertien tips op een rij gezet. Behalve het afsluiten van ramen en deuren met goede sloten, en het zorgen voor verlichting is er namelijk nog veel meer wat je kunt doen om je huis onaantrekkelijk te maken voor inbrekers.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel