Ankeiler: Na de oliebollen en het vuurwerk is het op 1 januari op verschillende plaatsen rondom Nijmegen weer tijd voor de traditionele nieuwjaarsduik. Wil jij het jaar ook fris beginnen?

- Na de oliebollen en het vuurwerk is het op 1 januari op verschillende plaatsen rondom Nijmegen weer tijd voor de traditionele nieuwjaarsduik. Wil jij het jaar ook fris beginnen? RN7 zet de mogelijkheden in de regio voor je op een rij.

Dushi 2.0, Mook

Of het nu koud is of warm, droog of nat, bij beachclub Dushi 2.0 in Mook trekken jij en je dappere lotgenoten om 14.00 uur massaal een sprintje voor een verkwikkende nieuwjaarsduik in de Mookerplas. Na de duik kun je met een hapje en drankje lekker opwarmen in de club. Wie durft?

Beuningse Plas, Beuningen

Ook in Beuningen kun je terecht voor een ijskoude start van het nieuwe jaar. Watersportvereniging De Beuningse Plas organiseert op 1 januari aan de Verlengde Reekstraat 1a een nieuwjaarsduik. "Is dat koude water niks voor jou? Kom dan kijken en aanmoedigen vanaf ons terras! Voor toeschouwers is warme Chocomel, erwtensoep en rookworst verkrijgbaar! (Voor de zwemmers zit dit bij de entreeprijs inbegrepen)." Het kletsnatte en ijskoude evenement begint om 11.00 uur.

Romeins Badhuis, Nijmegen

Als frisse start van het nieuwe jaar organiseert de Nijmeegse Winterweken op 1 januari een heuse nieuwjaarsdip in een pop-up Romeins Badhuis midden op de Grote Markt. "Een hoogtepunt van het Nijmeegse Winterweken programma dat je niet wilt missen!" De eerste 300 deelnemers ontvangen een exclusieve Winterweken muts als aandenken aan deze bijzondere activiteit. Ook maken alle deelnemers kans op één van de 20 badslippers of één van de 25 vrijkaarten voor een ontspannen dagje uit bij Sanadome. Een mooie kans op het nieuwe jaar heerlijk relaxed te beginnen! De nieuwjaarsduik op 1 januari begint om 11.00 uur en duurt tot 15.00 uur. Reserveren is niet nodig.

't Haventje, Batenburg

In Batenburg spring je op 1 januari de Maas in, ter hoogte van 't Haventje. Hier starten ze traditioneel iets later om 15.00 uur. Na afloop is er voor alle deelnemers een kop warme chocolademelk met slagroom en een borrel.

Unox-duik, Rijkerswoerdse Plassen Elst

In Elst is de officiële Unox-duik in de Rijkerswoerdse Plassen aan de rand van Elst met Arnhem. Klokslag 12:00 uur zet je het op een rennen voor een heerlijke maar bitterkoude plons in de plassen. Ook hier ontbreekt het niet aan warme en sterke dranken om naderhand weer snel op temperatuur te komen. Net als bij alle bovengenoemde evenementen zijn ook niet-duikers van harte welkom.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Meer over

Deel dit artikel