Bevat Video: Video
Ankeiler: Na de overwinning op PEC Zwolle vorig weekend trapt NEC vanavond thuis vol vertrouwen af tegen Fortuna Sittard, de andere directe concurrent op de ranglijst.

- Na de overwinning op PEC Zwolle vorig weekend trapt NEC vanavond thuis vol vertrouwen af tegen Fortuna Sittard, de andere directe concurrent op de ranglijst. Gaat NEC erin slagen om ook weer eens een wedstrijd te winnen in het eigen stadion?

Maurice de Mandt van RN7 sprak voorafgaand aan de belangrijke wedstrijd tegen Fortuna kort met trainer Rogier Meijer. Fortuna heeft net als NEC de laatste twee wedstrijden gewonnen en staat met een punt verschil een plek hoger op de ranglijst. Hoe denkt Meijer over de kansen van NEC? Zullen ze erin slagen om ook thuis weer eens een wedstrijd te winnen?

Meijer: "Dit is weer een nieuwe wedstrijd en je moet het weer opbrengen als elftal om geconcentreerd te zijn, goed te voetballen en waar het kan de wedstrijd te pakken." Maar de overwinningen tegen Ajax en PEC Zwolle geven vertrouwen en hebben de selectie zeker goed gedaan, aldus Meijer. "Met zes punten in een week tijd leef je toch anders naar zo’n wedstrijd toe."

Fortuna is een directe concurrent waar je van wilt winnen, beaamt de trainer. "Ze hebben zeker voorin veel individuele kwaliteit, en onberekenbare spelers. Daar hebben we ons op voorbereid. Uiteindelijk gaat het erom, als wij het spel aan de bal kunnen leveren net als tegen Zwolle, dan hebben we een goede kans."

ALS je wat kunt missen

NEC trapt vanavond tegen Fortuna Sittard af met de campagne ‘ALS je wat kunt missen’ om geld in te zamelen voor de Stichting ALS. Dat is het goede doel van het Glazen Huis van 3FM Serious Request, dat op de Grote Markt in Nijmegen staat.

Zowel de spelers van NEC als Fortuna Sittard zullen in speciale shirts het veld opkomen. Ook worden rond het stadion loten verkocht voor een loterij en is er de mogelijkheid om te doneren via speciale QR-codes bij de horecapunten. De fictieve aftrap van de wedstrijd tegen Fortuna Sittard, die live te volgen is op RN7-radio, wordt straks genomen door Leon van Iersel en Vincent de Schepper, die allebei gediagnostiseerd zijn met de ziekte ALS.

Voetballen op Plein 1944

Morgen komen alle spelers en stafleden van de club in actie op Plein 1944. Mensen die een bijdrage leveren aan het goede doel, kunnen dan op een speciaal gecreëerd voetbalveld een balletje trappen met NEC-spelers en -stafleden. De spelers zullen dan ook handtekeningen uitdelen en met fans op de foto gaan.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel