Ankeiler: Uit een internationaal onderzoek blijkt dat 28 voetbalclubs in de EU, waaronder PSV en NEC, mogelijk sancties tegen Rusland hebben geschonden. Dat meldt onderzoeksplatform Follow the Money.

- Uit een internationaal onderzoek blijkt dat 28 voetbalclubs in de EU, waaronder PSV en NEC, mogelijk sancties tegen Rusland hebben geschonden. Dat meldt onderzoeksplatform Follow the Money. Bij NEC zou het fout zijn gegaan bij de transfer van Lars Olden Larsen, die overkwam van de Russische club Nizjni Novgorod.

De clubs hebben mogelijk de Europese sanctieregels overtreden, door meer dan 100.000 euro als deposito voor Russische clubs aan te houden. Dit blijkt uit een internationaal onderzoek onder leiding van Follow the Money. Naast PSV en NEC liggen ook Europese topclubs als Olympique Lyon en Real Sociedad onder vuur.

In het geval van PSV betreft het de transfer van middenvelder Guus Til van Spartak Moskou naar Eindhoven, waarbij het transfergeld op een derdenrekening van de KNVB werd gestort. Hierdoor kan de KNVB ook mogelijk betrokken zijn bij het schenden van sancties. NEC heeft Lars Olden Larsen aangetrokken van Nizjni Novgorod, wat ook als risicovol wordt beschouwd.

De sancties tegen Rusland werden ingesteld door de Europese Commissie na de inval van Oekraïne door Rusland. NEC wilde niet reageren op de aantijgingen van Follow the Money. Of het onderzoek mogelijk gevolgen heeft voor NEC, is niet bekend.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel