Lead image 1:
Lead image TXT 1: . Foto: Rob Koppers
Ankeiler: NEC heeft zondagmiddag in eigen huis verloren van Ajax. De Nijmegenaren speelden een prima en konden lang mee met de Amsterdammers.

- NEC heeft zondagmiddag in eigen huis verloren van Ajax. De Nijmegenaren speelden een prima en konden lang mee met de Amsterdammers. In de tweede helft nam de ploeg uit de hoofdstad echter afstand en een slotoffensief van NEC leverde niet meer op dan een aansluitingstreffer. In De Goffert werd het 1-2.

> Door onze mediapartner ForzaNEC

De wedstrijd werd vooraf gegaan met een mooie sfeeractie vanuit Vak 080. Daarna golfde het spel behoorlijk op en neer. NEC kreeg kansjes via Koki Ogawa, terwijl bij Ajax Brian Brobbey en Steven Bergwijn het dichtst bij een treffer waren. Vooral de spits had twee grote kopkansen. De een kopte hij naast, de ander werd mooi gepakt door Jasper Cillessen. De doelman van NEC liet zich in de eerste helft sowieso goed zien. Net na de kopkans van Brobbey moest hij namelijk redden op een schot van dichtbij van Steven Berghuis.

. - Foto: Rob Koppers

Ook na rust duurde het niet lang voordat Cillessen is actie moest komen. Een harde knal van afstand van Kenneth Taylor was een prooi voor de Groesbeekse doelman, die de bal via de lat over het doel tikte. Toch moest NEC incasseren. Brobbey werd ingespeeld en draaide weg bij Bram Nuytinck. De spits omspeelde Cillessen en legde de bal nog af op Kristian Hlynsson, die van dichtbij raak schoot.

Na het Amsterdamse doelpunt bleef het spelbeeld hetzelfde, al ging NEC meer proberen. Zo werden Elayis Tavsan en Rober González gebracht voor nieuw elan, maar dit had niet het gewenste effect. De Nijmegenaren hadden de bal wel, maar werden niet gevaarlijk. De aanvallende wissels zorgden er we voor dat NEC dichter bij het vijandelijke doel kwam. Ajax profiteerde van de ruimtes in de Nijmeegse defensie en vanuit een ingooi werd het 0-2 door invaller Carlos Forbs. Tavsan deed nog wel wat terug met een mooie actie. De buitenspeler controleerde een heerlijke bal van Calvin Verdonk erg goed, glipte er aan de buitenkant langs en schoot binnen. Daarna werd de thuisploeg niet meer gevaarlijk, waardoor het bij 10-2 bleef.

Door de nederlaag in eigen huis staat NEC nu maar nipt boven de degradatiestreep. De 1-2 voorsprong die de Nijmegenaren verdedigen in Alkmaar voor iets meer dan vijf minuten is dan ook cruciaal om over de streep te trekken.

In het kort

Wedstrijdverloop:

57′ 0-1, Hlynsson

88′ 0-2, Forbs

90′ 1-2, Elayis Tavsan

Opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Sandler, Nuytinck (85′ Olden Larsen), Verdonk; Schöne, Mattsson, Proper; Hansen (63′ Tavsan), Ogawa, Baas (63′ González).

Opstelling Ajax: Ramaj; Gaaei (46′ Sutalo), Rensch, Hato, Martha; Tahirovic, Hlynsson (90′ Banel), Taylor; Berghuis, Brobbey (66′ Akpom), Bergwijn (85′ Forbs).

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel