Ankeiler: In Beuningen is ophef ontstaan omdat ouders eerder dan de gemeenteraad per brief te horen hebben gekregen dat er plannen zijn om op de locatie van basisschool De Peppel een nieuw schoolgebouw te bouwen, waarin ook Klavervier wordt gehuisvest.

- In Beuningen is ophef ontstaan omdat ouders eerder dan de gemeenteraad per brief te horen hebben gekregen dat er plannen zijn om op de locatie van basisschool De Peppel een nieuw schoolgebouw te bouwen, waarin ook Klavervier wordt gehuisvest. Wethouder Alwin Steeg zei in antwoord op vragen van Raadslid Hans Crezee ‘verrast’ te zijn door de timing van de brief.

Raadslid Crezee stelde dinsdag tijdens de Raadsvergadering vragen over de kwestie. Hij had van een ‘bevriend schoolhoofd’ gehoord dat basisschool De Peppel en Klavervier in de toekomst samen verder gaan onder één dak. "Op de plek van De Peppel zal daarvoor een nieuwe school worden gebouwd," zei hij. Dat nieuws stond ook in een brief die ouders van De Peppel en Klavervier eerder die week hadden ontvangen van Groeisaam, de scholengemeenschap waaronder beide scholen vallen.

'Brief te vroeg'

Van wethouder Steeg wilde Crezee weten waarom de Raad dit nieuws niet eerder dan de ouders te horen had gekregen. Steeg, die het bericht niet ontkende, gaf aan de brief van de scholen aan ouders ‘nog te vroeg’ te vinden. "Ook wij zijn verrast door de timing van de brief, de brief die u heeft ontvangen," zei Steeg. "We zijn bezig met een haalbaarheidsonderzoek of het ruimte-technisch wel een locatie is waar dit zou kunnen."

Crezee wilde ook weten of scholen dit soort nieuws wel mogen communiceren. Steeg reageerde daarop stellig. "Dat mogen scholen. Als gemeente gaan we alleen over huisvesting." Hij gaf aan het wel prettiger te hebben gevonden als de scholen eerst de presentatie van het volgende Integraal Huisvestigingsplan (IHP) van de gemeente hadden afgewacht, dat verschijnt in het tweede kwartaal van 2024.

Reactie De Peppel

In een bericht reageert directeur Bart van Run van de Peppel op de eerder aan ouders verstuurde brief. Hij benadrukt dat het niet gaat om een fusie tussen De Peppel en Klavervier. "Het gaat om een voorgenomen samenwerking waarbij beide scholen en dus ook De Peppel niet gaan fuseren maar beide een plek krijgen in een voorgenomen nieuw te bouwen schoolgebouw op de huidige locatie van De Peppel." Volgens Van Run moet de gemeenteraad nog met de plannen instemmen. "In de komende jaren gaan alle betrokkenen gezamenlijk vormgeven aan de samenwerking," zegt Van Run, die aangeeft dat het minimaal drie tot vijf schooljaren zal duren voordat er een nieuw schoolgebouw is gerealiseerd.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Meer over

Deel dit artikel