Ankeiler: De gemeente Druten erkent dat men niet in staat is om een oplossing te bieden voor het tekort aan huisartsen.

- De gemeente Druten erkent dat men niet in staat is om een oplossing te bieden voor het tekort aan huisartsen. Dat blijkt deze week uit antwoorden van het college van B&W op vragen van de raadsleden Claudia Barten en Gerard Worm van de partij Kernachtig Druten.

Gemeente overlegt met huisartsen

"Huisartsenzorg valt onder de verantwoordelijkheid van de zorgverzekeraar en is geen taak van de gemeente," zo zegt het college letterlijk. Het college wijst er op dat het huisartsentekort een landelijk probleem is dat ook in Druten speelt. "Het probleem is bij ons bekend en we zijn hierover in gesprek met de huisartsen in de gemeente," aldus het college.

Gezien de toenemende zorgvraag en de impact van de vele lopende woningbouwprojecten is er volgens de twee raadsleden dringend behoefte aan een passende oplossing voor de korte termijn. Ook de toestroom aan Oekraïense vluchtelingen en de verdere vergrijzing leggen extra druk op de huisartsenzorg.

De twee huisartspraktijken Druten Zuid en Druten Centrum hebben gezamenlijk acht huisartsen in dienst. Zij nemen al geruime tijd geen nieuwe patiënten meer aan. In de andere kernen van de gemeente worden alleen nog patiënten uit die kernen zelf aangenomen.

Gemeente denkt mee

De gemeente draagt wel verantwoordelijkheid voor de huisvesting van huisartsenpraktijken, vooral wat betreft het bieden van ruimte hiervoor in het bestemmingsplan. "Daar waar we kunnen faciliteren we. Daarnaast staan we met de huisartsen in contact om met hen mee te denken over oplossingen," zo schrijft het college in antwoord op de raadsvragen.

Het college: "We gaan in ieder geval zo goed mogelijk inzichtelijk maken hoe groot het probleem in onze gemeente is en hoe wij kunnen bijdragen aan een oplossing."

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel