Ankeiler: Woensdag 22 november worden de Nijmeegse Maria Geboortekerk en Groenestraatkerk in de rode schijnwerpers gezet.

- Woensdag 22 november worden de Nijmeegse Maria Geboortekerk en Groenestraatkerk in de rode schijnwerpers gezet. Ze nemen deel aan de wereldwijde actie #RedWednesday, om aandacht te vragen voor vrijheid van godsdienst en het lot van talloze vervolgde, onderdrukte en bedreigde gelovigen in de hele wereld.

Op #RedWednesday worden dit jaar wereldwijd honderden kerken en openbare gebouwen rood verlicht, meldt de katholieke hulporganisatie Kerk in Nood Nederland.

Situatie verslechterd

Uit eigen onderzoek blijkt volgens de hulporganisatie dat de vervolging van gelovigen wereldwijd sinds de vorige editie van #RedWednesday is toegenomen. "Maar liefst 62 van de 196 landen – 32 procent – kent aanzienlijke schendingen. In 47 landen verslechterde de situatie. Slechts negen landen kenden verbetering."

Meer straffeloosheid

Ook is de straffeloosheid over de hele wereld toegenomen, zegt Kerk in Nood. "In 36 landen – achttien procent – worden aanvallers zelden of nooit vervolgd voor hun misdaden. Christelijke minderheden zijn relatief vaak slachtoffer. Staten, jihadistische groepen en religieuze nationalisten hebben het in diverse landen op hen gemunt." Volgens Kerk in Nood draagt het stilzwijgen van de internationale gemeenschap bij aan deze cultuur van straffeloosheid.

Kerkdienst

De Groenestraatkerk is woensdag 22 november niet alleen rood verlicht, maar houdt om 19.00 uur ook een avonddienst om stil te staan bij het lot van mensen die vanwege hun geloof worden vervolgd.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel