Ankeiler: Tegen een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is twaalf jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist voor doodslag.

- Tegen een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is twaalf jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist voor doodslag. Hij zou op 12 maart zijn 21-jarige ex-vriendin hebben doodgestoken in haar woning aan de Graafseweg in Nijmegen.

Het slachtoffer had 67 steekletsels. Ze had negen steekwonden ter hoogte van haar haar hals en romp, waardoor ze ernstig bloedverlies leed en direct overleed. "Hij heeft haar compleet afgeslacht", zei de officier van justitie.

'Ik heb mijn vriendin vermoord'

Het gebeurde in het bijzijn van een jong meisje van nog geen jaar oud, de dochter van de twee. Het meisje moest volgens de officier van justitie toezien hoe haar vader de woning binnendrong door een kapotgegooide ruit en vervolgens haar moeder doodstak. De man belde na de steekpartij zelf het alarmnummer 112. "Ik heb mijn vriendin vermoord, kom snel, kom heel snel", zei hij tegen de alarmcentrale. Bij aankomst van de hulpdiensten lag het slachtoffer in een grote plas bloed en droeg de verdachte zijn dochtertje op zijn arm.

De verdachte kon het volgens de aanklager niet verkroppen dat het slachtoffer in februari dit jaar hun relatie na 2,5 jaar had verbroken en hem uit het huis had gezet. Ze had pas een nieuwe vriend en zat met hem op de bank toen de verdachte de woning binnenstormde en in de keuken een mes pakte. "Ze is in haar eigen woning gedood uit bezitterigheid en jaloezie", zei de officier, die sprak van femicide, vrouwenmoord.

Meerdere persoonlijkheidsstoornissen

Het slachtoffer is in de visie van het OM verminderd toerekeningsvatbaar. Hij kampt met meerdere persoonlijkheidsstoornissen. De verdachte heeft tijdens de strafzaak de steekpartij bekend, maar hij kon en wilde niets vertellen over de gebeurtenissen.

De rechtbank doet donderdag 30 november uitspraak.

Deel dit artikel