Ankeiler: De 56-jarige vrouw uit Elst die volgens het Openbaar Ministerie (OM) haar man vermoordde met een bijl, heeft een deel van haar verklaring aangepast.

- De 56-jarige vrouw uit Elst die volgens het Openbaar Ministerie (OM) haar man vermoordde met een bijl, heeft een deel van haar verklaring aangepast. Dat bleek dinsdag tijdens een zitting van de rechtbank in Arnhem. De vrouw verklaarde al eerder dat ze handelde uit zelfverdediging, maar de precieze plek waar dat gebeurd zou zijn heeft ze nu aangepast.

Haar 57-jarige partner werd aanvankelijk sinds september vorig jaar vermist. Nadat de politie zijn vrouw in beeld kreeg als verdachte, werd zijn lichaam uiteindelijk in mei van dit jaar in de kruipruimte van hun woning gevonden. Daar heeft het lijk dus maandenlang gelegen. Het Openbaar Ministerie denkt dat de vrouw haar man bewust om het leven heeft gebracht met een bijl die ze had gekocht en het lichaam heeft verstopt.

De vrouw zelf zegt gehandeld te hebben uit zelfverdediging na een aanval in de hal van hun woning. Toen er ook bloedsporen in de slaapkamer werden gevonden, zei ze dat dit van een eerdere bloedneus van haar man was geweest. Die vlekken zouden nog voor het incident al zijn overgeschilderd. Later bleek de verf pas na de verdwijning te zijn gekocht. De vrouw verklaart nu dat het incident op de slaapkamer heeft plaatsgevonden en niet in de hal.

Deel forensisch onderzoek moet mogelijk over

Omdat het verhaal is veranderd, moeten de sporen mogelijk op een andere manier worden bekeken, aldus het OM. Onderzoek moet uitwijzen of het nieuwe verhaal van de vrouw strookt met gevonden bewijsmateriaal.

Bij de korte rechtszitting van dinsdag waren veel belangstellenden aanwezig. De 56-jarige vrouw kreeg van de rechters de vraag hoe het met haar ging. "Ups en downs", zei ze. De volgende zitting staat op de agenda in januari volgend jaar.