Ankeiler: Er zijn drie opties vastgesteld voor de toekomst van het zwembad in Zetten, bekend als Ezzy's Zetten.

- Er zijn drie opties vastgesteld voor de toekomst van het zwembad in Zetten, bekend als Ezzy's Zetten. De eerste optie, tevens de voorkeur van het college van burgmeester en wethouders van Overbetuwe, is een nieuwsbouw trainingsbad van 25 meter naast het huidige zwembad. De drie opties zijn dinsdag door het college voorgelegd aan de gemeenteraad. Naar verwachting zal dit op 28 november besproken worden en wordt er op 12 december een beslissing genomen.

De eerste optie is al eerder ter sprake gekomen. In oktober 2021 heeft het college aan de gemeenteraad gevraagd om die scenario uit te werken. Het nieuwe trainingsbad moet 25 meter lang worden, met vijf banen en een beweegbare bodem over de helft van het bad. De diepte zal varieren van 0 tot 2 meter. Hiermee is het bad geschikt voor verschillende doeleinden, waaronder duiken, reddingszwemmen, waterpolo en wedstrijdzwemmen. Naast deze activiteiten is het zwembad ook geschikt voor zwemlessen, doelgroeplessen (aquafit, aquarobics en ouderenzwemmen). Doordat het mogelijk is om alle lessen in één zwembad te geven, zal het water warmer zijn dan in het huidige bad. Het nieuwe trainingsbad moet naast het huidige zwembad gebouwd worden.

Een andere optie is het bouwen van een nieuw kleiner doelgroepen zwembad. Ook bij dit plan komt het nieuwe zwembad naast de huidige en zal het water warmer zijn dan nu. Het grootste verschil met de eerste optie is dat dit bad kleiner is, namelijk 16 bij 10 meter met een verierende diepte van 0 tot 1.80 meter. Wel zal er in dit bad ook een beweegbare bodem zijn. Door het formaat van dit bad is het niet geschikt voor verenigingen, maar wel voor zwemlessen, doelgroeplessen en recreatief zwemmen.

Tot slot kan er gekozen worden om het huidige zwembad te behouden. Het huidige zwembad is in 1976 gebouwd en inmiddels erg verouderd. Daarmee is de technische levensduur bereikt en de installaties verkeren in een slechte staat. Om deze reden wordt een nieuwbouw zwembad overwogen. Als er wordt gekozen om het huidige bad te behouden zal er een grondige inspectie plaats moeten vinden. Daarmee wordt vastgesteld welke investeringen er de komende jaren nodig zijn om het zwembad veiliger te maken.

Wethouder Wijnte Hol laat weten blij te zijn dat bij alle drie de opties het huidige zwembad behouden blijft. "Het is nu aan de gemeenteraad om een keuze te maken uit deze drie verschillende scenario's. Ik ben blij dat het zwembad bij alle opties behouden blijft en dat er snel duidelijkheid komt voor alle gebruikers."

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Meer over

Deel dit artikel