Bevat Video: Video
Ankeiler: De kasten in de Kinderboekwinkel Nijmegen zijn inmiddels net zo versleten als de perkamente boeken uit grootvaders zolder.

- De kasten in de Kinderboekwinkel Nijmegen zijn inmiddels net zo versleten als de perkamente boeken uit grootvaders zolder. Dientengevolge is de boekenwinkel een crowdfunding gestart voor een herinrichting. Na honderden eerdere donaties, lopen ze nu echt in de papieren. De Nijmeegse vestiging Lundia heeft namelijk 20.000 euro gedoneerd aan de boekenwinkel.

"Ik kom al 40 jaar in deze kinderboekwinkel, eerst met mijn dochters, nu met de kleinkinderen!" vertelt een donateur. Sinds het starten van de crowdfundingsactie twee weken geleden, om het verouderde interieur te vervangen, heeft de winkel al een indrukwekkende €41.000 opgehaald.

De hartverwarmende reacties benadrukken de waarde van de boekenwinkel. Een andere donateur zegt namelijk; "De kinderboekwinkel is van grote waarde voor het leesplezier van alle Nijmeegse kinderen!"

Trots

René Lievers, mede-eigenaar van Lundia Nijmegen, is trots op hun bijdrage: "Als dé leverancier van boekenkasten ondersteunen we deze actie van harte. Lundia hoort gewoon thuis in de Nijmeegse Kinderboekwinkel." Ingeborg Simonetti, eigenaar van de kinderboekwinkel, voegt daaraan toe: "Het is fantastisch dat Lundia ons gaat sponsoren. Hun kasten passen perfect bij de winkel en gaan generaties mee."

Nog twee weken voor het hoofdstuk afsluit

De winkel moet nog €10.000 inzamelen in de komende twee weken om hun streefbedrag te halen, waarbij 80% van het streefbedrag noodzakelijk is voor een succesvolle afronding van de crowdfundingsactie.

Mensen die de Kinderboekwinkel willen steunen kunnen nog tot 1 november doneren via voordekunst.nl. Als dank krijgen donateurs een tegenprestatie, zoals een op maat geschreven verhaal of gedicht, een ticket voor een bijzondere boekenmiddag of een gesigneerde illustratie. Prominente schrijvers zoals Sanne Rooseboom en Gouden Griffelwinnaar Pieter Koolwijk hebben ook hun steun betuigd aan deze inzamelingsactie.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Meer over

Deel dit artikel