Lead image 1:
Lead image TXT 1: NEC - Almere City. Foto: Rob Koppers
Ankeiler: Na de interlandperiode kwam zaterdag het goed draaiende Almere City op bezoek in het Gofferstadion.

- Na de interlandperiode kwam zaterdag het goed draaiende Almere City op bezoek in het Gofferstadion. NEC kende een lastige eerste helft en kwam op een 0-1 achterstand. In het tweede bedrijf werden alle zeilen bij gezet voor een gelijkmaker en die vond NEC door Magnus Mattsson. Door onder andere een rode kaart van Van Rooij kwamen de Nijmegenaren niet verder dan 1-1.

> Door onze mediapartner ForzaNEC

De ploeg van oud-NEC trainer Alex Pastoor deed het de laatste speelronden goed. Nadat de eerste vier wedstrijden van het seizoen verloren gingen, werd er in de laatste twee wedstrijden gewonnen van FC Utrecht en RKC. NEC speelde voor de interlandbreak met 1-1 gelijk in Heerenveen. Met Jasper Cillessen, Elayis Tavsan en Youri Baas terug op de bank was de ploeg van Rogier Meijer weer op volle oorlogssterkte voor het treffen met Almere. In tegenstelling tot het terugkerende drietal ontbrak Phillipe Sandler in de basiself. Zo mocht Mathias Ross langs Bram Nuytinck starten.

Eén moment voldoende voor Almere

De Nijmeegse formatie werd vaak aan de bal gelaten in de beginfase, maar leed ook heel gemakkelijk balverlies. Waar Almere City het met een 5-3-2 formatie goed voor elkaar had, verliep het bij NEC nog niet zo gemakkelijk. Halverwege de eerste helft kregen de Nijmegenaren dan eindelijk de eerste kans van de wedstrijd. Magnus Mattsson stond na een kopbal van Nuytinck oog in oog met keeper Nordin Bakker, maar de hoek was te lastig voor de Deen. NEC zocht na de lastige start wat vaker de aanval, maar dat was echter zonder succes. Tegen alle verhoudingen in was daar, tien minuten voor de rust, Yann Kitala met de openingstreffer voor Almere. Kitala kon vrij eenvoudig inkoppen uit een vrije trap van Peer Koopmeiners, waardoor NEC met 0-1 achterstand de kleedkamer opzocht.

Rood voor Van Rooij

Meijer moest wat te weeg brengen in de tweede helft. Vlak na rust deed de trainer dat ook door Tavsan in te brengen. De wissel had nog niet veel effect op het spel van de rood-groen-zwarten. Zo kwam Lasse Schöne met de schik vrij nadat hij bijna een voorzet van Kitala in eigen doel gleed. Na een uur spelen leek het Nijmeegse publiek uit vreugde op te kunnen veren. Niks bleek minder waar, want een kopbal van Nuytinck ging maar net langs het doel op. Niet veel later konden de fans dan toch juichen. Na een mooie aanval met aan de basis Bas Dost en Koki Ogawa maakte Mattsson zijn vijfde goal van het seizoen: 1-1.

Vlak na de gelijkmaker kon NEC met het tien man verder. Bart van Rooij kreeg na een schouderduw zijn tweede gele kaart en kon gaan douchen. Meijer herstelde direct zijn aantal verdedigers door Sontje Hansen van het veld te halen. D’Leanu Arts mocht, een week na zijn officieuze, zijn officiële debuut maken. Roefs behoedde NEC in de blessuretijd nog voor een nederlaag, door een kopbal van oud-NEC-middenvelder Lance Duijvestijn uit de hoek te tikken. Na de rode kaart had NEC niet veel meer te vertellen en bleef de gelijke stand op het bord staan: 1-1.

In het kort

Scoreverloop:

35’ 0-1, Kitala

69’ 1-1, Mattsson

73′ Rood Van Rooij

Geel: Van Rooij 2x (NEC), Koopmeiners (Almere)

Opstelling NEC: Roefs; Van Rooij, Ross, Nuytinck, Verdonk (75’ Baas); Schöne (66’ Ogawa), Mattsson, Proper; González (57’ Tavsan), Dost, Hansen (75’ Arts).

Opstelling Almere: Bakker; Royo (82′ Cathline), Mbe Soh, Van Bruggen, Barbet (75’ Mamengi), Ritmeester van de Kamp (88′ Jacobs); Koopmeiners, Robinet, Resink; Van la Parra (88′ Duijvestijn), Kitala (82′ Hansen).

Scheidsrechter: Danny Makkelie

Toeschouwers: 12.500

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.