Ankeiler: In een statement laat de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls weten tevreden te zijn over het verloop van de derby van afgelopen zondag; de voetbalwedstrijd tussen NEC en Vitesse.

- In een statement laat de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls weten tevreden te zijn over het verloop van de derby van afgelopen zondag; de voetbalwedstrijd tussen NEC en Vitesse.

Bruls betreurt het verlies van NEC, maar feliciteert Vitesse met de overwinning. "Vandaag vond de Gelderse derby NEC - Vitesse plaats in het Goffertstadion. Als burgemeester van Nijmegen vind ik het uiteraard jammer dat N.E.C. met 1-3 verloren heeft, maar feliciteer ik Vitesse van harte. De sfeer in de afgelopen dagen en in het stadion was overwegend gemoedelijk en sportief, op enkele incidenten na. Het is zonde dat er vandaag dan toch even gestaakt moest worden."

Toekomst van de derby

Volgend de burgemeester heeft de politie slechts twee aanhoudingen verricht. Één vanwege vuurwerk en één vanwege vernieling. Mede door de inzet van de partners in de gezagsdriehoek en de club, is de wedstrijd zonder grote ongeregeldheden verlopen.

"Voetbal is een sfeersport. Gelukkig hebben de meeste supporters van zowel N.E.C. als Vitesse laten zien dat ook een sportief beladen wedstrijd plezierig kan worden beleefd. Wat mij betreft is dát de toekomst van de derby," aldus Bruls.

De rellen van 2021

Twee jaar geleden was dat nog heel anders. In oktober 2021, tijdens hetzelfde duel, ontstonden na afloop rellen rondom het Goffertstadion. Onder meer politiewagens werden vernield en zo'n twintig mensen werden opgepakt. Uiteindelijk werd een 18-jarige man uit Lent veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twee weken en een taakstraf van 90 uur voor openlijk geweldpleging.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.