Lead image 1:
Lead image TXT 1: NEC - Vitesse. Foto: Rob Koppers
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Trainer Rogier Meijer. Foto: Rob Koppers
Ankeiler: NEC heeft zondag de Gelderse derby tegen Vitesse in de eigen Goffert met 1-3 verloren. De Nijmegenaren keken al vroeg tegen een achterstand aan, maar kwamen nog voor het half uur terug.

- NEC heeft zondag de Gelderse derby tegen Vitesse in de eigen Goffert met 1-3 verloren. De Nijmegenaren keken al vroeg tegen een achterstand aan, maar kwamen nog voor het half uur terug. In de slotfase kwam Vitesse op een 1-2 voorsprong, waarna een staking volgde vanwege bier op het veld. Na de hervatting kwam Vitesse zelfs op 1-3.

> Geschreven door mediapartner ForzaNEC

NEC begon de derby met één wijziging ten opzichte van de overwinning op Utrecht een week eerder. Jasper Cillessen viel in die wedstrijd uit en was niet op tijd hersteld, waardoor Robin Roefs zijn basisdebuut voor de Nijmegenaren kon maken. Roefs had het meteen in het begin van de wedstrijd een dreun te verwerken. Vitesse kwam namelijk uit de eerste kans op 0-1. Een voorzet van Kacper Kozlowski kon makkelijk voorzetten en Marco van Ginkel kon vrij inkoppen: 0-1.

Na de goal werd NEC tot een aantal keer toe gevaarlijk. Onder andere Bas Dost kreeg via een voorzet van Van Rooij de kans, maar schoot over. Even later stuitte Rober Gonzalez op Eloy Room, maar een Nijmeegse goal hing in de lucht. Dat gebeurde ook net voor het half uur. Magnus Mattsson kreeg de bal op aangeven van Gonzalez en besloot de bal eens op de volley te nemen. Dat deed de Deen met verve, want hij plaatste de bal precies in de verre hoek. NEC bleef sterker en kreeg een aantal goede kansen. Toch was het oppassen voor de counter van Vitesse, want met de snelle counters onder leiding van Million Manhoef probeerde Vitesse de Nijmegenaren te verrassen. Net voor rust verraste De Arnhemmers NEC dus, maar Hamulic scoorde vanuit buitenspelpositie, waardoor de stand gelijk bleef in de eerste helft.

Trainer Rogier Meijer - Foto: Rob Koppers

In de tweede helft vertraagde het tempo flink, waardoor de ruimtes om te voetballen kleiner werden. NEC had veel de bal, maar creëerde weinig. Een sporadische kans was er dan wel voor Gonzalez, na een goed uitgespeelde aanval stuitte de Spanjaard echter weer op keeper Room. Vitesse kwam er helemaal niet meer uit en NEC bleef aandringen. Een lichtpuntje aan Nijmeegse zijde was opnieuw Kodai Sano, die inviel voor Sontje Hansen. De Japanner probeerde met wat flitsende acties de verdediging van Vitesse te ontregelen, maar tot echt grote kansen kwam de Japanner niet. De wedstrijd leek op een 1-1 af te stevenen totdat Vitesse uit het niets uit een vrije trap de 1-2 binnen kopte. Het was verdediger Dominik Oroz die Vitesse de overwinning bezorgde. Na de goal werd er bier op het veld gegooid en dus gingen de spelers naar binnen. Na de hervatting ging NEC voor een alles of niets strategie. Het werd niets, want Manhoef maakte zelfs nog de 1-3.

In het kort

Wedstrijdverloop:

6′ 0-1, Van Ginkel

27′ 1-1, Mattsson

89′ 1-2, Oroz

90+1′ 1-3, Manhoef

Geel: Van Rooij, Verdonk (NEC) Meulensteen, Van Ginkel, Hendriks, Hamulic, Kozlowski (Vitesse)

Opstelling NEC: Roefs; Van Rooij, Sandler (72′ Ross), Nuytinck, Verdonk; Schöne, Mattsson, Proper; Gonzalez (72′ Hoedemakers), Dost (80′ Ogawa), Hansen (59′ Sano).

Opstelling Vitesse: Room; Arcus, Oroz, Hendriks, Pinto; Meulensteen, Van Ginkel (46′ Cornelisse), Kozlowski (86′ Jonathans); Manhoef, Hamulic, De Regt.

Aantal toeschouwers: 12.500

Scheidsrechter: Sander van der Eijk

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.