Bevat Video: Video
Ankeiler: In het RN7 Regionieuws zie je elke dag het belangrijkste nieuws uit jouw omgeving. Op deze pagina nemen we je er in vogelvlucht doorheen.

- In het RN7 Regionieuws zie je elke dag het belangrijkste nieuws uit jouw omgeving. Op deze pagina nemen we je er in vogelvlucht doorheen.

Polenherdenking

Zaterdagmiddag stond Driel weer in het teken van de jaarlijkse Polenherdenking. Deze herdenking vindt plaats voor de inzet van de eerste Poolse Onafhankelijke Parachutistenbrigade en de bijdrage aan de slag om Arnhem. Speciale gast dit jaar was de Oekraïnse ambassadeur.

Open Energiedag

Kennismaken met de mensen en technieken achter de energietransitie. Dat was het doel tijdens de Open Energiedag, die afgelopen zaterdag weer door heel Nederland werd gehouden. De officiële opening van deze dag vond dit jaar plaats bij energiepark Nijmegen-Betuwe.

Daphne Bergman komt terug als burgemeester

Daphne Bergman zal maandag 23 oktober haar functie als burgemeester van de gemeente Beuningen weer herpakken. Vanwege gezondheidsklachten heeft Bergman zich in het voorjaar ziekgemeld. Haar taken worden sinds 5 juni door waarnemend burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld uitgevoerd. Zelf zegt Bergman hierover: "Ik ben hersteld en kijk ernaar uit om met onze inwoners, raadsleden, college en de gemeentelijke organisatie weer aan de slag te gaan voor onze mooie gemeente Beuningen."

Leon Weckeprijs voor Sinan Can

De Nijmeegse documentairemaker en journalist Sinan Can heeft de Leon Weckeprijs toegekend gekregen. De prijs is een eerbetoon voor ‘kritische en dwarse denkers die een bijdrage leveren aan de publieke discussie over oorlog, vrede en internationale politiek’. Het is niet de eerste keer dat hij een prijs krijgt. Eerder werd Can uitgeroepen tot Journalist voor de Vrede door het Humanistisch Verbond en kreeg hij de PAX Duif, de Van Praagprijs en De Tegel. Maar dit is de eerste prijs uit zijn eigen stad, en dat maakt het voor hem, naar eigen zeggen, extra leuk.

Spelletjes spelen voor het goede doel

Nicole uit Nijmegen is rolstoelgebonden. Gelukkig heeft zij een speciale bus waarmee zij zich met rolstoel en al kan verplaatsen. Maar die bus heeft inmiddels zijn langste tijd gehad en geld voor een nieuwe heeft Nicole niet. Om haar toch een beetje op weg te helpen, werd zondag in Nijmegen-Oost een Benefiet Bordspeldag georganiseerd.

Het weer

De zomer is voorbij. Echt fris is het nog niet, maar het was vandaag wel wat winderiger en ook zeker koeler dan we de afgelopen tijd gewend waren. Vanavond kunnen er nog wat pittige regen- en onweersbuien over de regio trekken en het koelt af tot zo’n 13 graden. Morgen op Prinsjesdag moeten de dames hun hoedjes goed vasthouden, want er staat een vrij stevig windje. Wel blijft het op een enkele bui na droog en ook de zon zal zich af en toe even laten zien.

De dagen erna blijft het was wisselen. Woensdag wordt een vrij aardige dag. Het blijft droog en wordt zo’n 23 graden. Donderdag belooft het weer een onstuimige dag te worden met veel buien. Kortom: herfst.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel