Bevat Video: Video
Ankeiler: Elke week presenteren wij je gloednieuwe films die vanaf die week in de bioscoop te zien zijn.

- Elke week presenteren wij je gloednieuwe films die vanaf die week in de bioscoop te zien zijn. Het gaat hierbij om films die te zien zijn in bioscopen in onze regio, dus LUX, Pathé, Cinema Roma en Vue. Deze week lichten we weer drie nieuwe films uit. Ook wordt de top vijf bekendgemaakt van best bezochte films in de afgelopen week.

A Haunting in Venice

A Haunting in Venice speelt zich af tijdens Allerheiligenavond in het griezelige, naoorlogse Venetië. In dit angstaanjagende mysterie zien we de terugkeer van de detective, Hercule Poirot. Poirot is met pensioen en leeft in een zelfopgelegde ballingschap in ’s werelds meest glamoureuze stad, tot hij een scéance bijwoont in een vervallen en spookachtig palazzo. Wanneer een van de gasten wordt vermoord, belandt the detective in een sinistere wereld van schaduwen en geheimen.

> Draait in Pathé en Vue

Jeanne du Barry

Als vrouw uit de arbeidersklasse snakt de jonge Jeanne naar een hogere status, een haast onmogelijke droom die toch uitkomt door haar charmes; stapje voor stapje lukt het haar de sociale ladder te bestijgen. Wanneer ze koning Lodewijk XV ontmoet, is het liefde op het eerste gezicht. Ze wordt zijn courtisane. Een schandaal in Versailles, want niemand wil een straatmeisje aan het hof.

> Draait in LUX

De Vuurlinie

Hollywood regisseur Roel Reiné brengt deze week een indrukwekkend verhaal over de strijd aan het front, geïnspireerd op het leven van de Nederlandse militair Marco Kroon. Op missie in Afghanistan leidt Marco zijn manschappen op sterke wijze door vuurgevechten. Hij ontvangt daarvoor de hoogste onderscheiding die Nederland kent: de Militaire Willems-Orde. In de jaren erna raakt Marco echter in opspraak. Tegelijk worstelt de militair met trauma’s die hij zelfs met zijn liefde Mirjam niet kan delen en in de media en op straat heeft iedereen een mening over hem. Marco belandt in een emotionele rollercoaster. Wanneer hij zijn gelijk probeert te bewijzen, staat hij misschien wel voor zijn moeilijkste missie ooit.

> Draait in Cinema Roma, Pathé en Vue

Best bezochte films in de afgelopen week

1. The Nun 2 (nieuw)

2. The Equalizer 3 (vorige week: 1)

3. Oppenheimer (vorige week: 2)

4. Barbie (vorige week: 3)

5. Meg 2 (vorige week: 4)

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel