Bevat Video: Video
Ankeiler: In het RN7 Regionieuws zie je elke dag het belangrijkste nieuws uit jouw omgeving. Op deze pagina nemen we je er in vogelvlucht doorheen.

- In het RN7 Regionieuws zie je elke dag het belangrijkste nieuws uit jouw omgeving. Op deze pagina nemen we je er in vogelvlucht doorheen.

Goud voor MBO'ers techniek

Mbo-studenten Joost Meijer en Bart Willems van ROC Nijmegen, Vakopleiding Techniek, hebben Nederland op de kaart gezet bij een Europees kampioenschap. Ze namen deel aan de EuroSkills 2023, waar jongeren hun talenten op het gebied van vakmanschap laten zien. Na intensieve dagen, kwamen ze terug met goud en een medaille van excellentie.

Luchtlandingsoefeningen

Als je deze dagen toevallig militaire luchtvaartuigen over hebt zien vliegen, ben je waarschijnlijk getuige geweest van Falcon Leap. Dat zijn luchtlandingsoefeningen, waarbij militairen onder meer parachutespringen boven verschillende plaatsen in Nederland. In onze regio gebeurde dit de afgelopen dagen ook, namelijk in Heteren. Donderdag gaf defensie hierover tekst en uitleg, tijdens een speciale dag op de Ginkelse Heide in Ede.

Ophef rondom Kandinsky College

Er is ophef ontstaan over de keuze van het Nijmeegse Kandinksy College, om leerlingen vrij te geven van school om aanwezig te kunnen zijn bij de klimaatactie in Den Haag. Scholieren en leraren vanuit heel Nederland komen daar samen om te demonstreren. Volgens de politieke partij JA21 ontwijken leerlingen hiermee te makkelijk de leerplicht en mengt de school zich te veel in een politieke kwestie. Het was volgens de school geen verplichting of actieve aanmoediging. De school wil leerlingen de vrije keuze laten om hun stem te laten horen. Met het Life Sciences programma besteedt de school aandacht aan natuur, gezondheid, wetenschap en duurzaamheid. Kinderrechtenactivist Lars Westra steunt de keuze van het Kandinsky College.

Militair kamp op stadseiland

Op het Nijmeegse stadseiland Veur Lent hebben momenteel zo’n 250 man een militair kamp opgebouwd met een oppervlakte van 10.000 vierkante meter. Dit zijn échte militairen, maar ook veel acteurs. Dit weekend kun je op het eiland namelijk de oversteek herbeleven van de Waal in de Tweede Wereldoorlog. Deze actie wordt hier tot in de detail nagespeeld. Zondagmiddag is dit alles te zien. Rond 14:00 uur komen hier 180 man uit negen verschillende landen in actie. De locatie is uiteraard direct naast stadsbrug de Oversteek, die zijn naam aan deze operatie heeft te danken.

Live Polenherdenking op RN7

Zaterdagmiddag vindt in Driel weer de jaarlijkse Polenherdenking plaats. Deze herdenking vindt plaats voor de inzet van de eerste Poolse Onafhankelijke Parachutistenbrigade en de bijdrage aan de slag om Arnhem. Speciale gast dit jaar is de Oekraïnse ambassadeur. De herdenking is ook dit jaar live te volgen op RN7. Deze uitzending start tegen 15:00 uur.

Praalwagens

Het fruitcorso in Tiel is een jarenlange traditie, die ondertussen is uitgegroeid tot een hele dag spektakel met wagens die ware kunstwerken zijn van fruit en groenten. Corsoclub Maas en Waal doet ook al jaren mee met een zogenaamde praalwagen.

Vasim Circus Space

Begin deze maand heeft het Vasim Vasim Circus Space in Nijmegen eindelijk de deuren geopend. Na een intensieve opknapbeurt transformeerde de karakteristieke maar vervallen ruimte, naar een waar paradijs voor de artiesten. De circus gemeenschap heeft maandenlang hard gewerkt om deze droom te verwezenlijken.

Het weerbericht

Het was weer een mooie nazomerdag vandaag en tot zonsondergang blijft het ook nog zonnig bij zo’n 20 graden. Dit weekend kunnen we nog even voor het laatst van het staartje van deze zomer genieten, met morgen als mooiste dag. Het wordt dan zo’n 26 graden in de regio, de zon is volop aanwezig en er staat nauwelijks wind.

Zondag wordt redelijk gelijk aan zaterdag, hoewel er wel iets meer bewolking zal zijn. Ook maandag blijft het nog warm, maar in de loop van die dag ontstaan er wel enkele regen- en onweersbuien. Vanaf dinsdag is het vervolgens echt gedaan met de zomer.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel