Bevat Video: Video
Ankeiler: De jaarlijkse Polenherdenking in Driel vond zaterdag 16 september weer plaats. Om 15:00 uur werd de Poolse inzet bij de Slag om Arnhem herdacht op het Polenplein.

- De jaarlijkse Polenherdenking in Driel vond zaterdag 16 september weer plaats. Om 15:00 uur werd de Poolse inzet bij de Slag om Arnhem herdacht op het Polenplein. De ceremonie was live te volgen op het tv-kanaal van RN7 en de stream op de website. Terugkijken kan hieronder.

Sinds 1946 wordt ieder jaar in Driel in september een herdenking gehouden voor de inzet van de 1ste Poolse Onafhankelijke Parachutistenbrigade en de bijdrage aan de Slag om Arnhem. Arno Baltussen: "De inzet van de brigade is essentieel geweest voor onder andere de ontsnapping van 2.400 militairen uit de perimeter in Oosterbeek en uiteindelijk voor ons, voor onze vrijheid." Stichting Driel-Polen ontving 26 augustus 2023 nog een Poolse prijs voor de jarenlange buitengewone inspanningen en toewijding waarmee zij het verhaal van de 1ste Poolse Onafhankelijke Parachutistenbrigade laat voortleven.

Kijk hier de livestream terug van de Polenherdenking 2023:

­čĺČ Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel