Bevat Video: Video
Ankeiler: Het was één van zijn grotere wensen in zijn tijd als kinderburgemeester: een regenboogpad in Beuningen.

- Het was één van zijn grotere wensen in zijn tijd als kinderburgemeester: een regenboogpad in Beuningen. Door het slechte weer van deze zomer, heeft het even op zich laten wachten, maar afgelopen week werd deze dan toch aangelegd. Ondanks dat Siem inmiddels kinderburgemeester af is, mocht hij woensdag toch 'zijn' regenboogpad nog officieel openen.

Siem was in zijn tijd als kinderburgemeester van de gemeente Beuningen opzoek naar een manier waarop hij kon laten zien dat iedereen welkom is in zijn gemeente. Hij hoopt met het regenboogpad, dat geplaatst is op het Mauritsplein, positief aandacht te vragen voor diversiteit. "Ik denk dat dit pad het heel goed gaat doen. Iedereen kan zien dat iedereen welkom is. Ik hoop dat dat in de echte wereld ook gaat gebeuren", aldus Siem.

Uitstel door natte zomer

Inmiddels heeft Siem het ambt van kinderburgemeester alweer overgedragen aan zijn opvolger Guus, die ook bij de opening aanwezig was. Toch mocht Siem zijn eigen project nog even officieel openen. Dit stond oorspronkelijk op een eerder moment gepland, nog binnen zijn ambtstermijn, maar de natte zomer gooide roet in het eten. "Het is een hele natte, koude zomer geweest en dan is het moeilijk om te zorgen dat je verf hebt die goed en snel droogt. Dat is eigenlijk het grootste obstakel geweest", licht Corry van Rhee-Oud Ammerveld toe, waarnemend burgemeester van Beuningen.

Perfecte ligging

De plaats van het regenboogpad (nadrukkelijk géén zeebrapad of gaybrapad), is volgens de waarnemend burgemeester ook zeer gunstig. "Het is een plaats waar het verkeer niet erg afgeleid wordt, terwijl het toch tegelijkertijd heel zichtbaar is. Maar niet een plek waar veel verkeer overheen gaat, zodat het snel slijt. Dus een plek die goed zichtbaar is, midden in Beuningen, zonder dat het binnen de kortste keren helemaal verkleurd is omdat het veel gebruikt wordt."

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Meer over

Deel dit artikel