Ankeiler: De eerste punten van het seizoen zijn binnen voor NEC. De mannen van Rogier Meijer wonnen in eigen huis met van RKC Waalwijk en zijn van de hatelijke nul af.

- De eerste punten van het seizoen zijn binnen voor NEC. De mannen van Rogier Meijer wonnen in eigen huis met van RKC Waalwijk en zijn van de hatelijke nul af. Na een matige eerste helft liepen de Nijmegenaren in de slotfase uit naar 3-0. Bas Dost maakte zijn debuut voor NEC.

> Door onze mediapartner ForzaNEC

Na twee nederlagen boekte NEC zaterdagavond de eerste overwinning van het seizoen. De Nijmegenaren speelden bij vlagen goed, maar vooral Magnus Mattsson werd vaak betrapt op slordigheidjes. De Deen ligt hier ongetwijfeld niet wakker van, daar hij met zijn twee doelpunten een groot aandeel had in de zege. In de extra tijd maakte Rober González zijn eerste doelpunt in dienst van NEC. Een kwartier voor tijd maakte Bas Dost zijn debuut in De Goffert.

Kansarme eerste helft

De openingsfase, in een eerste helft waarin kansen schaars waren, was voor NEC. Zonder Bart van Rooij en Lasse Schöne, maar met Mathias Ross en Brayann Pereira slaagde de Nijmeegse elf er echter niet in kansen af te dwingen. Aan de andere kant kreeg RKC wel dé kans op de voorsprong. Na een klein kwartier stond Kramer van dichtbij vrij voor Jasper Cillessen, die een zeker lijkend doelpunt op heroïsche wijze voorkwam. Juist toen de wedstrijd stil leek te vallen, was daar de 0-1. Goed werk van Verdonk en Hansen aan de linkerkant maakte het afronden voor Mattsson, die in balbezit vaak in de spits opdook, een formaliteit. Het betekende de eerste goal van de Deen dit seizoen. In het weinig enerverende vervolg van de eerste helft gaf NEC op een aantal voorzetten na niks meer weg en creëerde het zelf ook niets.

Debuut Dost, dubbelslag Mattsson

Supporters die gehoopt hadden op een spektakelstuk kwamen ook in de tweede helft bedrogen uit. Een bal van RKC-spits Min spatte op de lat uiteen, maar dit was dan ook wel het enige wapenfeit in zeer lange tijd. Het debuut van Bas Dost was een van de weinige momenten wat het publiek reden gaf om te juichen. Tot de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd, toen het wederom Magnus Mattsson was die de trekker overhaalde van dichtbij: 2-0. Hiermee was het toch al matige verzet van RKC definitief gebroken en kon NEC zelfs nog uitlopen naar 3-0.

In het kort

Gele kaarten: Hoedemakers (NEC), Min, Oukili (RKC)

Wedstrijdverloop:

23′ 1-0, Mattsson

89′ 2-0, Mattsson

90+5′ 3-0, González

Opstelling NEC: Cillessen; Pereira, Ross, Nuytinck, Verdonk; Proper, Mattsson, Hoedemakers; Olden Larsen (68′ Baas), Ogawa (75′ Dost), Hansen (75′ González)

Opstelling RKC: Vaessen; Lelieveld (83′ Raz Meir), Gaari, Bruma, Lutonda (46′ Adewoye); Bakkali, Felida (46′ Meijers), Oukili, Cleonise (76′ Margaret); Min (62′ Niemeijer), Kramer

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.