Lead image 1:
Lead image TXT 1: Batenburg Baroque Festival. Foto: Holland Baroque
Ankeiler: Het Batenburg Baroque Festival vindt aankomend weekend voor het tweede maal plaats.

- Het Batenburg Baroque Festival vindt aankomend weekend voor het tweede maal plaats. Vijfendertig musici uit vijftien verschillende landen komen tussen vrijdag 25 en zondag 27 augustus naar Batenburg. Naast barok klinkt er ook fusion, folk en jazz.

Met vijftien concerten, de Suyderhoud Award, gezamenlijke wandelingen, biologisch dineren in verborgen privétuinen, Bar Baroque en een kersvers festivalkoor belooft de tweede editie van Batenburg Baroque Festival een feest te worden. Er zijn internationale gasten zoals Bastarda Trio (Polen) en Wu Wei (China), en grote Nederlandse namen zoals Julian Schneemann en Holland Baroque. Ook jonge helden zoals Dianto Reed Quintet en aanstormende talenten Sophia Faltas (zang), Zohra Jongerius (viool) en Jasperina Verheij (zang) treden op. Een mooie wandeling langs de Maas brengt bezoekers naar de nieuwste locatie: het oude koetshuis op het Landgoed de Heerlijkheid Appeltern.

Batenburg Baroque Festival - Foto: Holland Baroque

Bijzondere bijdrage

Initiator en violiste Judith Steenbrink: ‘Het is geweldig om te zien hoeveel Batenburgers zich voor het festival inzetten. Kerken worden schoongemaakt en de privétuinen voor Restauranttuinen worden in gereedheid gebracht. Posters hangen voor de ramen, mensen rijden musici heen en weer, bouwen podia op, nemen plaats in de jury voor de Suyderhoud Award: je kunt het zo gek niet bedenken of er is iemand die kan helpen. Hartverwarmend hoe iedereen het festival omarmt. Door het jaar heen reis ik de wereld over met mijn orkest Holland Baroque. Wij zien het publiek en de organisatie eromheen nauwelijks. Wie zich inzet om zo’n concert tot stand te brengen, daar heb je als musicus vaak geen weet van. Je zit alweer in de bus voordat je met iemand kunt praten. Bij Batenburg Baroque Festival zie ik hoeveel er meegedacht en bijgedragen wordt. Ik vind het geweldig om mijn muzikale vrienden, mijn tweede familie, aan mijn buren in Batenburg en omgeving te laten zien. Ik wil met dit festival bijdragen aan het besef dat hier prachtige locaties zijn die zo de moeite waard zijn om open te houden. Kom luisteren!’

Voor kinderen

Voorafgaand aan het festival vindt er op 23 augustus nog een bijzonder concert plaats. Dan spelen musici van Holland Baroque samen met Lucretia Starke, winnares van de Suyderhoud Award 2022, een concert speciaal voor alle tachtig kinderen en team van de KinderVakantieWeek Batenburg-Niftrik. Essentieel om live muziek ook met de jongste generatie te delen!

Schema

Vrijdag 25 aug

13:30 Festivalkoor

14:00 Wandeling naar Appeltern

15:30 & 18:30 Dianto Reed Quintet

17:00 & 20:30 Julian Scheemann & Friends

Zaterdag 26 aug

12:00 & 14:00 Ontdek Batenburg

15:00 & 19:30 Bastarda Trio

15:00 & 19:30 Toekomstmuziek

17:30 Restauranttuinen

Zondag 27 aug

13:30 & 19:30 Holland Baroque & Wu Wei

17:30 Restauranttuinen

19:00 Festivalkoor

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel