Ankeiler: Krankzinnig. Dat woord vat de 4Daagse van de oudste vrouw die meeloopt goed samen.

- Krankzinnig. Dat woord vat de 4Daagse van de oudste vrouw die meeloopt goed samen. De 89-jarige Blanche Troost kwam woensdag te laat en ging zonder startbewijs aan de wandel. Ze kwam op tijd binnen en mocht vandaag weer officieel meedoen. Huh?

Blanche vertelt dat ze woensdag foto's heeft gemaakt op diverse plekken van het parcours. Daarmee overtuigde ze de organisatie van de 4Daagse dat ze het hele traject had afgelegd en mocht donderdag weer legaal meedoen.

De organisatie van de 4Daagse bevestigt het verhaal van de foto's. "Haar verhaal is gecheckt", legt een woordvoerder uit. "Het komt wel vaker voor dat iemand pas na 8.00 uur vertrekt. Wij stoppen dan met het scannen van de startbewijzen, maar bouwen altijd een marge in."

De woordvoerder vervolgt: "De startscan kun je missen. Je moet bij de eindstreep aan kunnen tonen dat je alles hebt gelopen. Zo is het ook met deze mevrouw gegaan. We hebben dus geen uitzondering voor haar gemaakt, maar simpelweg de regels gevolgd."

'Onvriendelijk behandeld'

"We zijn onvriendelijk behandeld", vindt Blanche nog altijd. "Dat had niet zo gemogen, kreeg ik te horen. Ik vind de hele gang van zaken ook maar vreemd."

Blanche ligt nog altijd op koers de 4Daagse met succes te voltooien. "Ja, geweldig. Daarvoor ben ik hier natuurlijk gekomen. Ik wil morgen lachend over de eindstreep lopen. Daar ga ik voor."

De derde wandeldag verliep voor de oudste deelneemster een stuk relaxter dan de woensdag. "Het ging best goed. Ik ben een beetje stijf in de benen, maar dat is het wel."

Starttijd opgeschreven

Blanche is een zeer ervaren wandelaar. Ze loopt de 30 kilometer. Om nieuwe misverstanden te voorkomen, heeft de organisatie de begintijd voor vrijdag alvast op haar startbewijs geschreven.

Deel dit artikel