Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: John is net te laat. Foto: Omroep Gelderland
Ankeiler: Eén minuut over vijf op de Wedren in Nijmegen en John Sijahailotua baalt. Want wie niet voor vijf uur binnen is, krijgt slecht nieuws.

- Eén minuut over vijf op de Wedren in Nijmegen en John Sijahailotua baalt. Want wie niet voor vijf uur binnen is, krijgt slecht nieuws. De regels zijn onverbiddelijk: John is te laat en dus zit zijn 4Daagse erop. "Het zat wel in het koppie, maar niet in de benen."

Als de loper uit Maurik de Wedren opkomt, gaat hij direct bij de scanbalie zitten. "Het zat er niet in vandaag. Ja, wel in het koppie, maar niet in de benen. Hoe dat komt? Ik heb het onvoorbereid gedaan, ik heb geteerd op die achttien keer dat ik het wel heb gehaald. En dan is het toch zwaar. Ja, ik heb het een beetje onderschat. Ik dacht dat ik dit kunstje nog een keer zou herhalen, maar dat lukte niet."

Dus kan John morgen niet meer van start in Nijmegen. "Ja, jammer. Maar ik ga er niet dood van. Het brengt geen brood op de plank, het is een hobby. Ik heb lol gehad en afgezien, maar vanaf 27 kilometer liepen de benen vol. Dan is het nog lastig tempo maken."

Dan ga ik maar feesten

Dus de komende dagen moet John een andere invulling zien te vinden. "Ja, volgend jaar maar weer een poging. Daan ga ik nu maar gewoon feesten, haha."

John is net te laat. - Foto: Omroep Gelderland

Fien steekt handen in de lucht

Terwijl John balend op de bank zit, is er vreugde bij Fien van der Loo. De wandelaar uit Den Bosch kwam nét op tijd binnen. "Ik ben enorm opgelucht. Het is dat er nog een meneer en vrouw hebben meegeholpen. Het was spannend, ik dacht echt dat ik het niet zou redden. Maar door hulp van anderen zit ik hier, mijn dank is groot."

Bekijk hier de ontlading bij Fien:

Haar reddende engelen gaven Fien op de laatste meters een boost. "Zij zeiden tegen mij dat ik het zou halen, dus daar vertrouwde ik dan op. Die hulp is dan ook de kracht van de 4Daagse. Als ik echt te laat was geweest, was er niks aan te doen. Maar nu ga ik morgen zonder pijntjes weer verder."

Op klompen

Ook Mark uit Leeuwarden was net op tijd. Rennend en ondersteund door anderen lukte het nog net om binnen de tijd afgescand te worden. "Ik heb vandaag vierendertig kilometer op klompen gelopen. Daardoor doet mijn hele lichaam nu pijn. Onderweg kreeg ik schoenen van anderen. Daar heb ik op verder gelopen. Ik heb beloofd dat ik ze terugstuur als ik in Leeuwarden ben."

Deel dit artikel