Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Bert van der Lans door de jaren heen. Foto: Privéfoto's
Ankeiler: Niemand liep de 4Daagse zo vaak als Bert van der Lans (91), maar dit jaar zit hij omwille van zijn gezondheid langs de kant.

- Niemand liep de 4Daagse zo vaak als Bert van der Lans (91), maar dit jaar zit hij omwille van zijn gezondheid langs de kant. Vergeten is de recordloper zeker niet. Een groep kinderen ging zondag bij hem op bezoek.

Van der Lans kreeg zondag onverwacht een groep jonge wandelaars op visite. Ze deden hem een button met zijn naam op en gaven hem luid applaus.

Bert maakte vorig jaar juni bekend vanwege zijn gezondheid te stoppen met het lopen van de 4Daagse. Hij liep in 2019 voor de laatste keer mee in Nijmegen.

Bert van der Lans door de jaren heen. - Foto: Privéfoto's

Deze week wordt moeilijk

De kinderen, die lopen onder de naam Vteam, bezorgden de 4Daagse-veteraan daarmee een leuk moment. "Dit is onvoorstelbaar mooi", zei hij. Van der Lans vertrouwde de kids toe dat hij het moeilijk vindt de 4Daagse vanaf de zijlijn mee te maken. "Ja, deze week wordt moeilijk." Liefst 71 keer liep hij mee in Nijmegen.

Van der Lans had voor de jonge wandelaars de nodige adviezen. "Gewoon lekker ontspannen. Je moet ook niet te veel aan de afstand denken. Maak plezier met elkaar onderweg. Geniet ervan."

Bekijk de beelden van het bezoek:

Deel dit artikel