Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Gemeente Lingewaard loopt lekker. Foto: Mireille Huigens
Lead image 2:
Lead image TXT 2: De eerste lopers weer terug op de Wedren. Foto: Ronald Peters
Lead image 3:
Lead image TXT 3: Lopers over Waalbrug op de eerste 4Daagserdag. Foto: Michiel van Heijst
Ankeiler: De 105e editie van de Nijmeegse 4Daagse is dinsdagochtend van start gegaan. In dit liveblog houden we je vandaag op de hoogte van alle ontwikkelingen.

- De 105e editie van de Nijmeegse 4Daagse is dinsdagochtend van start gegaan. In dit liveblog houden we je vandaag op de hoogte van alle ontwikkelingen.

De 105e editie van de Nijmeegse 4Daagse is dinsdagochtend van start gegaan. In dit liveblog houden we je vandaag op de hoogte van alle ontwikkelingen.

17:00 | De finish is inmiddels gesloten. Daarmee sluiten we ook dit blog voor vandaag. Graag tot morgen!

16:30 | Nog meer lopers over de finish. Dag 1 verliep over het algemeen soepel. Nog een uurtje te gaan.

Finish op de Wedren - Foto: Peter Nillesen

14:30 | 'Lingewaard loopt lekker' en dat is te merken, want de meeste wandelaars zijn de Waalbrug zelfs al voorbij. In Bemmel is het inmiddels een beetje rustiger. De lopers hebben voldoende tijd, dus haasten hoeft nog niet. Zo te zien vermaken de laatste lopers zich in Bemmel prima. Kijk je ook mee: Klik hier!

Gemeente Lingewaard loopt lekker - Foto: Mireille Huigens

14:00 | De wedren wordt met de minuut drukker. Steeds meer lopers hebben dag 1 erop zitten.

De eerste lopers weer terug op de Wedren - Foto: Ronald Peters

13:45 | Steeds meer lopers op de Waalbrug.

Lopers over Waalbrug op de eerste 4Daagserdag - Foto: Michiel van Heijst

13:30 | Langs de hele route staan kinderen snoep en high fives uit te delen. Deze kleintjes langs de kant, zijn de grootste supporters. Vooral dit meisje in Bemmel dat speciaal voor haar opa een mooi bord heeft geknutseld: 'Hup, opa, Hup'.

'Hup opa hup' - Foto: RN7

13:00 | Nelly Kalfs, burgemeester van Lingewaard is zichtbaar aan het genieten. Het is de eerste keer dat ze de 4Daagse meemaakt in haar burgemeesterjaren. "We bieden de lopers een prachtige, groene omgeving. Wat fijn dat ze na drie jaar weer door onze gemeente lopen." vertelt ze met een glimlach.

Burgemeester van gemeente Lingewaard geniet van 4Daagse - Foto: RN7

12:30 | Deze meneer op sandalen is zo trots als een pauw. Voor de 15e keer loopt hij de 4Daagse zonder enige voorbereiding! "Mijn geheim is wandelschoenen uit, sandalen aan. Je kunt dansen, je kunt wandelen, lekker soepel en dat is mijn medicijn".

Meneer loopt voor de vijftiende keer de 4Daagse op sandalen - Foto: RN7

12:00 | Dat het een en al gezelligheid is in Elst, komt ook zeker door de inwoners. Deze heren zitten ieder 4Daagsejaar op blauwe dinsdag in de voortuin. Ze vieren niet alleen de start van de 4Daagse, maar ook de verjaardag van een van de heren. "Mooier kun je je verjaardag niet hebben".

Inwoners Elst juichen wandelaars toe - Foto: RN7


11:15 |
Burgemeester van de gemeente Overbetuwe, Patricia Hoytink-Roubos, is blij dat de blauwe dinsdag na al die jaren eindelijk weer kan plaatsvinden. Vorig jaar werd de eerste loopdag afgelast vanwege de hoge temperaturen en de jaren daarvoor gooide corona roet in het eten. Nu staat ze met alle plezier langs de kant te genieten van het feest in Elst en geeft ze voorbijkomende wandelaars een aanmoedigende high five.

Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos moedigt 4Daagselopers aan - Foto: RN7


11:00 |
Zoals elk jaar lopen veel mensen die kilometers speciaal voor een goed doel. In Bemmel liepen er zojuist mensen in een roze tutu. Zij lopen voor Stichting Tutu die ongeneeslijk zieke ouders helpt bij het maken van mooie herinneringen.

4Daagse Wandelaar loopt voor goed doel Stichting Tutu - Foto: Mireille

10:45 | Ook in Bemmel zit de sfeer er goed in. Hier en daar nemen mensen een pauze om bij te komen, om vervolgens weer door te stappen tot het middaguur.

4Daagse in Bemmel - Foto: Mireille

10:35 | Deze broer en zus lopen voor hun oudste zus Trijn die begin dit jaar is overleden. De 4Daagse was voor Trijn heel speciaal en belangrijk, omdat het evenement haar hielp bij haar suikerziekte. Door de diabetes had ze behoorlijke last aan haar benen. De 4Daagse hielp haar aan voldoende beweging, waardoor ze goed op de been bleef. Uit eerbetoon voor Trijn lopen haar broer en zus de kilometers met op hun een shirt een mooie foto van Trijn.

Broer en zus lopen uit eerbetoon voor overleden zus Trijn - Foto: RN7

09:25 |

Terugkijken: zo ging de 105e 4Daagse dinsdagochtend van start!

08:55 | Onze cameraploeg in Elst heeft de smaak al te pakken! Kijk je ook mee: Klik hier!

Team Elst - Foto: Pepijn de Bruijn / RN7

07:52 | Ook al in deze vroege uren zit er massaal publiek langs de Dorpsstraat in Elst.

Dorpsstraat in Elst - Foto: Joyce Dijkstra / RN7

07:47 | Veel wandelaars zijn al in Elst gearriveerd. Kijk of luister naar RN7 via radio of tv voor de laatste bijdrages van onze verslaggever.

Blauwe dinsdag in Elst - Foto: Joyce Dijkstra / RN7
Blauwe dinsdag in Elst - Foto: Joyce Dijkstra / RN7

06:29 | Vanuit de regiekamer van RN7 worden de hele dag de mooiste beelden uit de regio uitgezonden. Zo mis je écht niets van de 4Daagse.

Regiekamer van RN7 - Foto: Rick van Elk / RN7

04:00 | Marsleider Henny Sackers geeft het startschot voor de 105e editie van de Nijmeegse 4Daagse. Allereerst gaan de 50 kilometer-wandelaars van start. Zij lopen vanaf de Wedren, over de Waalbrug, via Valburg naar Elst.

De eerste deelnemers starten vanaf een bomvolle Wedren. - Foto: Rick van Elk / RN7
💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel