Bevat Video: Video
Ankeiler: Liegt een nu 16-jarig meisje uit Beuningen uit wraak of is ze slachtoffer van een volwassen man die haar drugs gaf en seks met haar had toen ze 12 jaar oud was?

- Liegt een nu 16-jarig meisje uit Beuningen uit wraak of is ze slachtoffer van een volwassen man die haar drugs gaf en seks met haar had toen ze 12 jaar oud was? Allemaal leugens volgens de verdachte, maar de officier van justitie eist een celstraf van 24 maanden waarvan 6 voorwaardelijk.

De toen 19 jarige en nu 23-jarige man heeft volgens het dossier meermaals drugs gegeven aan en seks gehad met een meisje uit Beuningen van destijds 12 jaar oud.

Verkrachting waar het meisje de man van beschuldigd is volgens de officier niet te bewijzen, maar is er wel genoeg bewijs voor seks met een minderjarige en het verstrekken van drugs.

Kijk naar het requisitoir van de officier van justitie en het pleidooi van de advocaat van de verdachte:

Volgens de verdachte gaat het om wraak en leugens omdat het meisje niet kon verkroppen dat hij de relatie beëindigde en een nieuwe relatie kreeg. Zijn advocaat vraagt de rechtbank om vrijspraak omdat er te veel twijfel zou moeten zijn over de geloofwaardigheid van de verklaringen van het meisje.

Brieven en Instagram

Zo wijst de advocaat erop dat het meisje een paar maanden voordat ze aangifte deed in brieven en via Instagram aan de man vroeg de relatie voort te zetten.

Iedereen is het er volgens de advocaat over eens dat het zeer onverstandig was van de man om een relatie aan te knopen met een jong en kwetsbaar meisje met een verleden van misbruik en een moeilijke thuissituatie. Maar zo’n relatie is, wanneer er geen seks bij komt kijken, niet strafbaar.

De rechtbank doet uitspraak op 17 juli.