Ankeiler: De ontwikkeling van het nieuwe gezondheidscentrum in Winssen gaat snel. In september wordt waarschijnlijk al begonnen met de bouw van het gezondheidscentrum aan de Jan Libottéstraat.

- De ontwikkeling van het nieuwe gezondheidscentrum in Winssen gaat snel. In september wordt waarschijnlijk al begonnen met de bouw van het gezondheidscentrum aan de Jan Libottéstraat. Dat is dinsdagavond bekendgemaakt door wethouder Sijmen Versluijs in de gemeenteraad van Beuningen. Een jaar later, in september 2024, zal het centrum de deuren openen.

Ook Winssen vergrijst verder

Voor het centrum is een bestemmingsplan vastgesteld, dat inmiddels onherroepelijk is geworden. Omwonenden hebben geen bezwaren tegen het bestemmingsplan ingediend. Verder heeft de initiatiefnemer een omgevingsvergunning aangevraagd. De behandeling daarvan is naar verwachting eind juni, begin juli afgerond. Daarna mag men volgens de wethouder gaan bouwen.

De uitbreiding is noodzakelijk omdat Winssen in de toekomst groter wordt en verder vergrijst, waardoor de vraag naar zorg toeneemt. Ook is het takenpakket van de eerstelijnszorg fors toegenomen. Huisartsen worden geacht om steeds meer te doen.

Nieuwe centrum drie keer zo groot

De bestaande huisartsenpraktijk wordt omgebouwd tot een gezondheidscentrum. Het huidige pand wordt gemoderniseerd en rondom komt er nieuwbouw. Het wordt straks allemaal drie keer zo groot als nu.

Het centrum biedt in de toekomst plaats aan huisartsen, een fysiotherapeut, praktijkondersteuners en andere zorgverleners. Ook komt er een servicepunt van de apotheek. Daarnaast komt er onder meer ruimte voor logopedie en podotherapie.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.