Ankeiler: Zo'n 210 mensen uit Oekraïne wonen al bijna een jaar op het Asdonckterrein in Beuningen.

- Zo'n 210 mensen uit Oekraïne wonen al bijna een jaar op het Asdonckterrein in Beuningen. Voor de gemeente is dit aanleiding om op donderdagavond 29 juni een dialoogavond te organiseren in Theater de Molen in Beuningen.

Sinds de Russische inval in Oekraïne zijn miljoenen mensen gevlucht voor de oorlog in dat land. Ook de gemeente Beuningen biedt aan deze vluchtelingen onderdak op de noodopvang-locatie Asdonck, waar ruim 40 chalets zijn neergezet.

Onderdeel van de gemeenschap

Naast wonen, werken deze mensen in en om Beuningen, gaan hun kinderen naar school, leren ze Nederlands en doen ze hun boodschappen. Ze nemen dus deel aan de samenleving en zijn onderdeel van onze Beuningse gemeenschap, zo stelt de gemeente op haar website.

Bij de bushalte, in de supermarkt en op straat horen mensen tegenwoordig regelmatig de Oekraïense taal. Deze nieuwe inwoners, wat betekent dat voor u? Volgens de gemeente betekent de komst van deze nieuwe inwoners iets voor alle Beuningenaren.

"Wij vroegen daarom de Stichting Proment een dialoogavond te organiseren. Tijdens deze avond kunnen u als ‘oud’ inwoner en de nieuwe Oekraïense inwoners met elkaar in gesprek," aldus het college van B&W op de gemeentelijke website.

Luisteren over de grens heen

Door te leren luisteren naar wat de ander te vertellen heeft, kun je elkaars gedrag en wensen beter begrijpen. Proment daagt u deze avond uit om naar uzelf te kijken alsof u in de schoenen van de ander staat. En te kijken en luisteren naar de ander, alsof u het zelf bent.

Het is volgens de gemeente de bedoeling dat er zo meer onderlinge betrokkenheid ontstaat. Daarnaast groeit het sociale netwerk van de deelnemers aan de dialoogavond.

Alle inwoners en ondernemers van onze gemeente zijn van harte uitgenodigd voor deze dialoogavond op 29 juni, aldus de gemeente. Theater de Molen ligt aan de Molenstraat 54 in Beuningen. De avond begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.