Afdrukken
Ankeiler: De ambities in Nijmegen zijn groot. De komende twintig jaar moeten er 10.000 banen en even zo veel woningen bij. Binnen de bestaande stadsgrenzen.

- De ambities in Nijmegen zijn groot. De komende twintig jaar moeten er 10.000 banen en even zo veel woningen bij. Binnen de bestaande stadsgrenzen. Het ontwikkelgebied Winkelsteeg bij het Maas Waaskanaal speelt daarbij een belangrijke rol. Voor een van de eerste woon- werkgebieden daar, Kanaalknoop, heeft het stadsbestuur deze week de knoop doorgehakt. Het bestemmingsplan is klaar.

Winkelsteeg wordt een wijk met ruimte voor ontmoeten, bewegen en ontspanning.

Klaar voor de toekomst

"Een levendig gebied, centraal in de stad, dat klaar is voor de toekomst", omschrijft het stadsbestuur de plannen. De 'gevarieerde stadswijk' moet zorgen voor een betere verbinding van de stadwijken Dukenburg en Lindenholt met de rest van Nijmegen.

In het deelgebied Kanaalknoop komen ongeveer 4.000 woningen en er komt ruimte voor bedrijven. Uitgangspunt daarbij is een goede bereikbaarheid en betaalbare woningen. Een groot deel van de appartementen valt daarom binnen de sociale huur. Je kunt er straks sporten, er komen winkels en ook horeca.

Auto niet meer vanzelfsprekend

Verder komt er een brede groene strook en wil de gemeente toe naar andere vormen van vervoer. Hoe dat concreet ingevuld wordt, is nog niet duidelijk. Maar volgens een woordvoerder zullen bij nieuwe woonwijken in Nijmegen niet meer standaard voor iedere woning parkeerplekken gemaakt worden. Mensen zijn dan bijvoorbeeld aangewezen op deelauto’s.

Op 20 juni is er een inloopbijeenkomst voor bedrijven, omwonenden en andere belangstellenden over de plannen voor Kanaalknoop Noord.

Meer over

Deel dit artikel