Bevat Video: Video
Ankeiler: De Okkernoot, een basisschool in Zetten, zamelt geld in voor het goede doel: stichting Bagiran Village. Zij proberen te helpen met de opbouw van de scholen in het gelijknamige dorp in Gambia.

- De Okkernoot, een basisschool in Zetten, zamelt geld in voor het goede doel: stichting Bagiran Village. Zij proberen te helpen met de opbouw van de scholen in het gelijknamige dorp in Gambia. Daar moeten ze nu nog werken aan tafeltjes in zeer slechte staat en ze moeten schrijven op leistenen bordjes.

"Scholidair is een actie die ze al heel lang hebben op deze school en dan halen ze geld op voor een goed doel. Meestal proberen ze daar een mooi, klein goed doel voor te vinden, waar het geld ook echt goed aankomt", zegt Joep, leerkracht op OBS de Okkernoot.

Oude bekende

De bedoeling van de inzamelactie is, om een speeltoestel te realiseren. "We hadden eerst een ander goed doel op het oog, dat ging niet door. Toen kwam er een mail binnen van een moeder van een oud-leerling. Ik doe dit samen met Ali Saleh, een collega van mij. Hij kende haar nog en zo zijn we met elkaar in contact gekomen", zegt de meester van groep vier.

Geld inzamelen

De kinderen gaan geld inzamelen op verschillende manieren. Zo gaan ze woensdag flessen inzamelen. Om dat te promoten is er geflyerd door de buurt en zijn er briefjes in de bus gedaan om mensen erop te wijzen. Volgende week woensdag is er een sponsorloop. Later is er ook nog een veiling in de veilinghal in Zetten. Zo wordt er bijvoorbeeld een airfryer en airpods geveild op die dag.

Leerdoel

"Het is vooral belangrijk dat ze leren: doe iets voor een ander. Het gaat niet altijd alleen maar over jezelf. In Nederland hebben we het best goed, al helemaal in vergelijking met de landen daar. We hebben hier prachtige speeltoestellen en dat hebben ze daar bijvoorbeeld niet. Dus als we ze die les meegeven, zijn we al tevreden. Het zou heel mooi zijn om een groot geldbedrag in te zamelen, maar ons doel om iemand anders te helpen, is stiekem al bereikt.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Meer over

Deel dit artikel