Afdrukken
Bevat Video: Video
Ankeiler: Er worden heel wat slaapplekken gezocht voor deelnemers van de Nijmeegse 4Daagse.

- Er worden heel wat slaapplekken gezocht voor deelnemers van de Nijmeegse 4Daagse. De organisatie Vierdaagsebed.nl, dat bemiddelt tussen wandelaars en gastgezinnen, laat weten nog op zoek te zijn naar 200 slaapplekken.

"We hebben zoals elk jaar weer een eindsprintje nodig", laat woordvoerder Bas van Es weten. "Het lukt altijd. We zitten nu op zo'n 800 aanmeldingen van lopers en we hebben 600 bedden." Er moeten dus zo'n 200 bedden bij.

'Verrassing wie er komt'

Peter Hermsen uit Nijmegen gaf zich vorig jaar voor het eerst op bij Vierdaagsebed. "Omdat ze bedden te kort hadden dacht ik: ik zal eens een kamertje vrijmaken", vertelt Peter en dat is hem prima bevallen. "Het is een verrassing wie er komt."

Is dat dat niet spannend? "Ik ben niet zo moeilijk", erkent Peter. "Je ziet ze eigenlijk alleen tijdens het eten en voor die vier dagen dag ze er zijn, dan pas ik me wel aan". "En het leuke is", zegt Peter: "Je spreekt maakt kennis met mensen die je anders nooit zult ontmoeten."

'Meer dan een slaapplek'

"Het is meer dan alleen een slaapplek", vult Van Es aan. "Lopers slapen bij mensen thuis en soms zit er ook een ontbijt of een diner bij. En je leert dus nieuwe mensen kennen. Daar ontstaan ook weleens vriendschappen uit die nog jaren voortbestaan. Dat is wel wat anders dan een camping of hotel."

Gastgezinnen krijgen een vergoeding van €41,- voor een overnachting met ontbijt. Voor een volledig pension is de vergoeding €57,-. Aanmelden kan op Vierdaagsebed.nl.

Deel dit artikel