Afdrukken
Ankeiler: In het Bondsgebouw aan de Kattenburg 27 in het centrum van Druten wordt deze zomer een Toeristisch Informatiepunt (TIP) geopend, evenals een Historisch Informatiepunt (HIP).

- In het Bondsgebouw aan de Kattenburg 27 in het centrum van Druten wordt deze zomer een Toeristisch Informatiepunt (TIP) geopend, evenals een Historisch Informatiepunt (HIP). Daarnaast wordt de collectie van Stichting KleiGoed Maas &Waal, die nog is ondergebracht in de expositieruimte aan de Ruijterstraat in Druten, de komende weken verhuist naar het Bondsgebouw.

Druten subsidieert tienduizenden euro's

De gemeente Druten heeft onlangs besloten om jaarlijks 15.000 euro bij te dragen aan de huurkosten en vaste lasten, voor de instandhouding en exploitatie van het Bondsgebouw. De Stichting KleiGoed krijgt dit jaar van de gemeente eenmalig bijna 20 mille voor het interieur van het Bondsgebouw en de huisvesting van het TIP en HIP. Daarnaast krijgt de stichting elk jaar 8.000 euro voor de uitvoeringskosten.

Stichting KleiGoed gaat in de nieuwe expositieruimte in het Bondsgebouw in enkele vitrines diverse materialen tentoonstellen. Het is de bedoeling dat het Historisch Informatiepunt over zo'n zes weken open gaat. Voorlopig mikt men op een dag per week.

Laagdrempelig voor inwoners

Stichting KleiGoed zegt graag te willen samenwerken met andere culturele organisaties in Maas &Waal. Men wil vooral toegankelijk en laagdrempelig zijn voor de inwoners.

De stichting hanteert drie kernpunten. Zo wil men de historie van de grof keramische industrie aan de mensen laten zien. In de tweede plaats is er de Ewaldenkerk in Druten, die is ontworpen door de beroemde architect Pierre Cuypers. Daarnaast is de historie van de Boldershof in Druten van groot belang. Dat is volgens de stichting een prachtig pand en terrein.

Bezienswaardigheden regio

Stichting KleiGoed Maas & Waal wil in de toekomst mogelijk ook, samen met andere organisaties, een soort Historisch Museum Druten oprichten. Maar dat is nu nog verre toekomst. Dan zouden ook andere vormen van nijverheid volop aan bod komen, zoals de meubel- en tabaksindustrie, maar ook archeologie.

Het Toeristische Informatiepunt in het Bondsgebouw gaat belangstellenden informeren over de bezienswaardigheden in de regio. Er zullen bijvoorbeeld routekaarten voor fietsers en wandelaars beschikbaar zijn. Plus allerlei andere informatie die van belang is voor recreanten en toeristen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel