Bevat Video: Video
Ankeiler: Elke week presenteren wij je gloednieuwe films die vanaf die week in de bioscoop te zien zijn.

- Elke week presenteren wij je gloednieuwe films die vanaf die week in de bioscoop te zien zijn. Het gaat hierbij om films die te zien zijn in bioscopen in onze regio, dus LUX, Pathé, Cinema Roma en Vue. Deze week lichten we vier nieuwe films uit. Ook wordt de top tien bekendgemaakt van best bezochte films in de afgelopen week.

The Boogeyman (Cinema Roma*, Pathé, VUE)

The Boogeyman is een horror-thriller van 20th Century Studios en is bedacht door bestsellerauteur Stephen King. De film vertelt het verhaal van middelbare scholier Sadie Harper en haar jongere zus Sawyer die de recente dood van hun moeder aan het verwerken zijn. Ze krijgen hierbij weinig steun van hun vader Will, een therapeut die met zijn eigen pijn kampt. Wanneer een wanhopige patiënt onverwacht bij hen thuis verschijnt om hulp te zoeken, laat hij een angstaanjagende bovennatuurlijke entiteit achter die op families jaagt en zich voedt met het lijden van zijn slachtoffers.

* Deze film is in Cinema Roma slechts eenmalig te zien op 6 juli

Trois Nuits par Semaine (LUX)

De 29-jarige Baptiste is werkzaam in een Fnac winkel maar zijn werkelijke passie ligt in de fotografie. Hij heeft al acht jaar een relatie met Samia en op een nacht, als zij dienst heeft op een mobiele post van haar ziekenhuis, maakt hij foto’s voor haar werk. Hij ontmoet daar twee flamboyante drag queens. Als één van hen, Cookie Kunty, voorstelt om een fotoproject van hun te maken, dompelt hij zich onder in een universum waar hij niets van af weet en ontdekt hij Quentin, de jonge man achter deze drag queen.

Kandahar (VUE, Pathé)

Na de ontmaskering van zijn geheime missie, waarbij hij een kerncentrale en een vliegveld vernietigde, is undercover CIA-agent Tom Harris de meest gezochte man in Afghanistan. Als de CIA hen laat vallen, zitten Harris en zijn Afghaanse vertaler Mohammed Doud vast in vijandelijk gebied. Op de vlucht voor zowel IS als de Taliban moeten ze 650 kilometer afleggen naar het veilige extractiepunt bij de stad Kandahar.

Spider-Man: Across the Spider-Verse (OV/NL) (Cinema Roma, Pathé, VUE)

Miles Morales keert terug in het volgende deel van de Oscar®-winnende Spider-Verse-saga. Dit spectaculaire avontuur leidt de vriendelijke Spider-Man uit Brooklyn dwars door het multiversum. Daar moet hij het samen met Gwen Stacy en een nieuw team van Spider-People opnemen tegen de sterkste vijand waar ze ooit mee te maken hebben gehad.

Top 10 van best bezochte films in de afgelopen week:

1. The Little Mermaid (nieuw)

2. Fast X (vorige week: 1)

3. Guardians of the Galaxy 3 (vorige week: 2)

4. The Super Mario Bros. Movie (vorige week: 3)

5. Het Geheugenspel (vorige week: 4)

6. Love Again (vorige week: 5)

7. About My Father (nieuw)

8. Evil Dead Rise (vorige week: 7)

9. Renfield (nieuw)

10. John Wick 4 (vorige week: 8)

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel