Bevat Video: Video
Ankeiler: "Ik heb al 72 jaar mijn rijbewijs en ga zes dagen per week met de auto naar het werk", vertelt Annie Loeffen uit Winssen trots. "Ik hoop niet dat je denkt: wat een oud wijf."

- "Ik heb al 72 jaar mijn rijbewijs en ga zes dagen per week met de auto naar het werk", vertelt Annie Loeffen uit Winssen trots. "Ik hoop niet dat je denkt: wat een oud wijf."

Tijdens een rondleiding bij Omroep Gelderland maakt Annie Loeffen kennis met programmamaker Linda Geerdink. Voor haar nieuwe serie Linda Breekt Uit Op de Fiets zoekt Linda overnachtingsplekken voor haar fietstocht door Gelderland. "Jij hebt ruimte zat", zeggen vriendinnen van Annie dan. Toen voor de grap.

Maar een paar weken later is het zover. Linda belt aan bij Annie in Winssen. De verjaardagsballonnen met daarop 91 hangen nog in de riante woonkamer. Ze laat een muur met foto's zien van haar acht kinderen, haar kleinkinderen en haar man die een paar jaar geleden is overleden. "Acht kinderen ja, maar dat overleef je ook hoor", zegt Annie nuchter.

Gouden tip?

Verwacht van Annie geen advies over hoe je op je 91e nog fit genoeg bent om zes van de zeven dagen in de week om 6.00 uur te vertrekken richting werk. "Dat moet je kunnen en toevallig kan ik dat. Ik heb geen gouden tip. Ik heb een goede gezondheid, laat ik dat maar een geschenk noemen."

"Ik doe en laat er niks voor", stelt ze. "Wel eet ik mijn hele leven weinig. Geen overmaat. Nooit, never."

'Stokoud mens'

Annie werkt zes ochtenden in de week in de supermarkt van haar zoon Menno. De zaak stampte Annie ooit met haar man uit de grond. Ze bekommert zicht om de vitrine met afgeprijsde artikelen die het einde van de houdbaarheidsdatum naderen. Iedere dag prijst Annie de artikelen af. Om ze dan te presenteren in de gekoelde koopjesvitrine. Zo vertelt ze aan Linda.

Na het spelen van de potjes Rummikub wordt de wijn ingeschonken. Annie proost op Linda haar fietstocht en hun kennismaking. "Ik hoop maar dat je niet denkt, god wat een oud wijf." Voordat Linda weer op de fiets stapt, mag ze van Annie broodjes voor onderweg uitzoeken in de supermarkt. Linda krijgt nog een knuffel. "Ik hoop dat je het leuk vond bij zo'n stokoud mens."

Bekijk hieronder hoe het gastvrije ontvangst van Annie verliep.

Meer over

Deel dit artikel