Ankeiler: NEC heeft de laatste wedstrijd van het seizoen gelijkgespeeld tegen Fortuna Sittard.

- NEC heeft de laatste wedstrijd van het seizoen gelijkgespeeld tegen Fortuna Sittard. Na een slaapverwekkende eerste helft kwam NEC goed uit de kleedmaker en kwam het op een verdiende voorsprong. Toen NEC kort voor tijd een strafschop kreeg leek de 0-2 in het verschiet te liggen. Een strafschop enkele minuten later aan de andere kant leverde een flinke kater op (1-1). Daardoor eindigt NEC dit seizoen op de twaalfde plek.

> Door onze mediapartner ForzaNEC

NEC, dat met Jordy Bruijn, Lasse Schöne en Dirk Proper drie middenvelders miste startte uiterst slordig aan de wedstrijd. Dat resulteerde bijna in de openingstreffer voor Fortuna Sittard. Paul Gladon haalde beheerst uit, maar zag zijn inzet via Mattijs Branderhorst en de paal tot corner verwerkt worden. De Nijmegenaren kregen weinig grip op het spel door de vele foutieve passes. NEC kreeg een paar kleine kansjes, waarvan de beste voor Magnus Mattsson was. Na een mooie rush van Phillipe Sandler kreeg de Deen de bal in het strafschopgebied aangespeeld, maar zijn inzet werd geblokt door een verdediger van Fortuna.

Wissels

Het was NEC dat na een teleurstellende eerste helft aandrong op de openingstreffer. Pedro Marques en Anthony Musaba kregen grote kansen, maar wisten nog niet te scoren. Na een uur spelen bracht Rogier Meijer Ibrahim Cissoko en Nany Dimata in het veld. Vanaf dat moment begon het te lopen bij NEC. In de 65e minuut verdiende Mattsson een penalty nadat hij slim weg draaide bij zijn tegenstander. Scheidsrechter Pol van Boekel gaf eerst een vrije trap, maar kreeg hulp van de VAR die zag dat de overtreding binnen het strafschopgebied gemaakt werd. De net ingevallen Dimata benutte de penalty feilloos en zette NEC met zijn tiende seizoenstreffer op voorsprong.

Deksel op de neus

Na de 0-1 kwam NEC weinig in de problemen. Fortuna wist niet meer aan te dringen en het was NEC dat er een aantal keer gevaarlijk uitkwam. Mattsson kreeg een gigantische kans op de 0-2 maar schoot van dichtbij huizenhoog over. De wedstrijd leek uit te draaien op een magere overwinning voor de ploeg van Rogier Meijer, maar in de blessuretijd ging het mis voor NEC. Na een duw in de rug van een Fortuna-speler in het strafschopgebied was scheidsrechter Van Boekel, na toedoen van de VAR, genoodzaakt een penalty te geven aan Fortuna Sittard. Paul Gladon schoot deze beheerst in de onderhoek. Extra zuur voor NEC, omdat even daarvoor een strafschop van NEC werd teruggedraaid door de VAR. Door het gelijke spel eindigt NEC op de twaalfde plek, twee plekken onder Vitesse.

Opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Sandler, Kramer, El Karouani; Baldursson, Mattsson, Tannane; Tavsan (90’Verdonk), Marques (61’Dimata), Musaba (61’Cissoko).

Scheidsrechter: Pol van Boekel

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.