Ankeiler: De kiosk die de gemeente Druten ruim een jaar geleden heeft overgenomen van Nijmegen, krijgt uiterlijk 1 juli een prominente plaats op de Markt in Druten.

- De kiosk die de gemeente Druten ruim een jaar geleden heeft overgenomen van Nijmegen, krijgt uiterlijk 1 juli een prominente plaats op de Markt in Druten. Die harde toezegging heeft wethouder Ronald Thoonen van Druten donderdagavond gedaan in de gemeenteraad.

Over de kiosk was het afgelopen jaar veel te doen en inwoners vroegen zich al af waarom de kiosk nog altijd niet is geplaatst. De groene kiosk, in Parijse stijl, is een potentiële publiekstrekker op de Markt.

Raadsleden worden ongeduldig

Twee fractievoorzitters, Gerard Worm (Kernachtig Druten) en Nadine Huntink (Dorpslijst Horssen) hadden hierover raadsvragen gesteld aan het college van B&W. Zij vinden het belangrijk dat de kiosk er komt te staan, nog voordat het toeristische seizoen begint. "Het duurt nu al meer dan een jaar en de gemeenteraad heeft nog altijd geen voorstel ontvangen," zo sprak Gerard Worm.

Wethouder Thoonen erkende dat het opbouwen van de kiosk meer werk blijkt te zijn dan eerder gedacht. Hij heeft inmiddels besloten om de kiosk, die voor het symbolische bedrag van 1 euro is verkregen, gewoon te plaatsen.

Centrummanager doet beheer

"Er moet nogal wat onderhoud worden uitgevoerd, maar daar gaan we niet op wachten. Uiterlijk op 1 juli, en liefst nog eerder, zal de kiosk er staan en zijn de rolluiken geopend. Wel moet er meteen elektriciteit worden aangesloten. Als de kiosk er eenmaal staat, gaan we bekijken of hij bijvoorbeeld nog geverfd moet worden," zei de wethouder.

Met de centrummanager is afgesproken dat zij het sleutelbeheer gaat uitvoeren. De centrummanager gaat volgens wethouder Thoonen de boel in de gaten houden en zorgt dat het er netjes blijft uitzien. Dat soort zaken.

Kosten kiosk onbekend

De nieuwe kiosk van Druten stond voorheen in de Molenstraat in de Nijmeegse binnenstad, nabij de fietsenstalling. In Parijs worden in dit soort kiosken meestal kranten en weekbladen verkocht. In Nijmegen werden er vooral bloemen aangeboden.

Fractievoorzitter Haci Aslan van de partij Welzijn Druten vroeg aan Thoonen welke kosten zijn verbonden aan de kiosk en de mogelijke opknapbeurt. De wethouder gaf daar geen uitsluitsel over en noemde ook geen bedragen. Wel heeft hij toegezegd dat hij terugkoppelt naar de gemeenteraad, als blijkt dat er hoge kosten moeten worden gemaakt.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel