Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Maxima in chipfabriek NXP. Foto: Fotowerkt.nl
Ankeiler: Koningin Máxima was deze donderdag te gast bij technologiebedrijf NXP in Nijmegen. De microchipgigant won onlangs nog de Koning Willem I Prijs in de categorie Grootbedrijf.

- Koningin Máxima was deze donderdag te gast bij technologiebedrijf NXP in Nijmegen. De microchipgigant won onlangs nog de Koning Willem I Prijs in de categorie Grootbedrijf. Máxima is erevoorzitter van deze stichting.

De koningin kreeg een rondleiding langs verschillende opstellingen met toepassingen van de chips van NXP. Zo kreeg ze uitleg bij een auto met een radarsysteem dat afstanden en snelheden kan meten, wat allemaal nodig is om uiteindelijk betere zelfrijdende auto's te kunnen bouwen. Ook nam Máxima een kijkje in de stofvrije fabriek waar microchips worden gemaakt.

Ook waren er studenten van verschillende technische universiteiten, met onder meer een bezichtiging van de Solar Camper. Dat is een camper van de studenten van de Technische Universiteit Eindhoven. Het voertuig werkt op zonne-energie en heeft dan ook een dak van zonnepanelen.

Kamperen te paard

Student Wisse Bos vroeg aan de koningin of ze ervaring had met kamperen en dat was zo. Máxima heeft in het verleden gekampeerd, maar dan wel te paard. Wisse durfde niet door te vragen hoe dat dan ging.

Directeur Jean Schreurs van NXP Nederland was vereerd met het bezoek van de koningin. "Het is een enorme motivatie van de mensen hier om te laten zien wat ze allemaal doen."

Kijk naar beelden van het bezoek van Maxima:

Deel dit artikel