Ankeiler: Tijdens de tegelruilactie 'Steenbreek' in Overbetuwe is ruim 100 ton (100.000 kg) aan tegels en bestrating opgehaald.

- Tijdens de tegelruilactie 'Steenbreek' in Overbetuwe is ruim 100 ton (100.000 kg) aan tegels en bestrating opgehaald. Voor deze tegels zijn ruim 3600 planten in de plaats gekomen. Met meer dan 215 deelnemende inwoners is deze eerste duurzaamheidsactie volgens de gemeente een groot succes.

Positief effect biodiversiteit

In april konden inwoners zich inschrijven voor de tegelruilactie, die opvallend goed is aangeslagen. Per 30x30 cm stenen kon een plant kon worden uitgekozen. De keuzelijst bestond uit 11 inheemse plantensoorten (planten die van nature hier voorkomen). Dit heeft meteen ook een positief effect op de biodiversiteit.

Half mei konden de planten bij de gemeentewerf worden opgehaald en reed de tegeltaxi door de gemeente om de klaargelegde tegels en klinkers op te halen. Met de auto, lopend en zelfs op de fiets zijn de planten door de inschrijvers opgehaald.

Komende maand regentonactie

Wethouder Rik van den Dam, die duurzaamheid in zijn portefeuille heeft, spreekt van een fantastisch resultaat. De deelnemers waren volgens hem vooral blij met de service dat de stenen thuis werden opgehaald. "Het heeft in ieder geval gezorgd voor een stukje bewustwording in het vergroenen van de tuinen. Want onze omgeving groen en duurzaam maken, is iets wat we alleen samen kunnen doen," aldus de wethouder.

Na deze tegelruilactie start komende maand de regentonactie, waar met flinke korting bij twee tuincentra een regenton met toebehoren kan worden aangeschaft.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel