Ankeiler: Druten heeft een nieuwe bank cadeau gekregen van KlokGroep. De bank staat op de Waalbandijk en is gekleurd in de kleuren van de regenboog.

- Druten heeft een nieuwe bank cadeau gekregen van KlokGroep. De bank staat op de Waalbandijk en is gekleurd in de kleuren van de regenboog. Het is niet een bank die overal ziet staan, want deze is gemaakt van een windmolenwiek.

Dit bankje werd in september vorig jaar geschonken aan de gemeente en de inwoners ter ere van het 100-jarig jubileum van KlokGroep en is nu geplaatst op de Waalbandijk. Moris, een graffiti artiest heeft de bank in de regenboogkleuren gespoten.

Verbinding

De bank is woensdag officieel onthuld. Namens KlokGroep waren de directeuren erbij, Ton van de Klok en Fons van de Klok. Burgemeester Sigrid Sengers en wethouder Gérard de Wit waren er ook bij aanwezig. "Het bankje verbindt belangrijke thema’s voor Druten. Het is natuurlijk een plek om te genieten van het uitzicht over de Waal en uiterwaarde, en om andere mensen te ontmoeten. Door het hergebruik van de windmolenwiek en de regenboogkleuren staat het ook voor een duurzame en inclusieve gemeente die we willen zijn. Mooi dat dit allemaal bij elkaar komt op deze plek. We willen KlokGroep niet alleen bedanken voor dit mooie geschenk. Maar ook voor wat ze voor onze gemeente hebben betekend en nog steeds doen. Al meer dan 100 jaar bouwen ze letterlijk en figuurlijk mee aan onze gemeente", zegt de burgemeester.

KlokGroep

Ook de plek waar het bankje geplaatst is, is bijzonder gekozen. Onder aan de dijk begon in 1922 Johan van de Klok een metselbedrijf, dat bedrijf is nu dus in handen van Ton en Fons. Het bedrijf zat tot 2016 in Druten, momenteel staat het hoofdkantoor in Nijmegen. "KlokGroep ontwikkelt en bouwt woningen voor alle doelgroepen. Deze veelkleurige bank sluit daar mooi bij aan. Evenals het hergebruik van bouwmateriaal, dat steeds belangrijker wordt in onze bedrijfsvoering. De onthulling van deze bank op - voor ons - historische grond is de perfecte afsluiter van ons jubileumjaar. We zijn weer even terug waar het allemaal begon en hopen dat iedereen nog vele jaren vanaf de bank kan genieten van het prachtige uitzicht", zegt Ton van de Klok

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Meer over

Deel dit artikel