Ankeiler: Normaal gesproken mag je er nooit inkomen, maar voor deze eenmalige excursie wordt een uitzondering gemaakt.

- Normaal gesproken mag je er nooit inkomen, maar voor deze eenmalige excursie wordt een uitzondering gemaakt. De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op woensdag 14 juni 2023 een rondleiding door de eendenkooi van Batenburg.

 Tijdens de rondleiding langs de kooiplas vertelt de boswachter over de geschiedenis van de Eendenkooi, de werking van de vangpijpen, het werk van de kooiker en het belang van het beheer en van de begroeiing op het terrein. De bijzondere sfeer van rust en mysterie die in de eendenkooi heerst, zal ook zeker niet onopgemerkt blijven tijdens deze rondleiding.

Hoe ziet een Eendenkooi eruit?

Een Eendenkooi bestaat uit een grote vijver met smalle sloten die uitkomen in de vangpijpen. In Nederland zijn nog slechts 119 geregistreerde Eendenkooien te vinden, waarvan er velen slechts één gebruiksklare vangpijp hebben. De eendenkooi in Batenburg is volledig bedrijfsklaar en verkeert in originele staat, waardoor het een unieke locatie is om te bezoeken. Mocht u aanwezig willen zijn bij de rondleiding, dan is vooraf reserveren noodzakelijk. Verdere informatie over de excursie:

• Tijd: start om 19.00 uur. Duur: ca. 2 uur.

• Deelname: 8,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 5,00 euro p.p., donateurs 3,00 euro p.p. op vertoon van een geldige GLK donateurspas.

• Deze excursie is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar. Tip van de boswachter: Neem een verrekijker mee.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Meer over

Deel dit artikel