Bevat Video: Video
Ankeiler: De politie heeft dinsdag, na uitgebreid onderzoek, een lichaam aangetroffen in een woning in Elst.

- De politie heeft dinsdag, na uitgebreid onderzoek, een lichaam aangetroffen in een woning in Elst. Het gaat om de woning van de 56-jarige vrouw, die eerder op die dag al werd aangehouden, op verdenking van betrokkenheid bij de moord. De vrouw zit momenteel in beperkingen, zij mag alleen nog contact hebben met haar advocaat en niet meer met de buitenwereld.

"We zijn met een team specialisten aanwezig met onder andere een pd-unit. Dit is voor de specialisten om samen te komen op een plaat delict. Zij zijn bezig met het onderzoek, dat kan nog wel even duren. We verwachten tot het einde van deze week aanwezig te zijn. Maar het onderzoek gaat nog wel langer duren. Zo'n onderzoek kun je maar één keer doen en het moet wel goed en nauwkeurig gebeuren natuurlijk. Er is ook nog veel onduidelijk, we weten nog niet zeker of het om de vermiste man gaat en we weten niet zeker dat deze vrouw er mee te maken. We hebben wel verschillende sporen die bij haar uitgekomen zijn", laat een woordvoerder van de politie Oost-Nederland weten.

Zettenaren herkennen het slachtoffer

Het slachtoffer zou volgens diverse anonieme bronnen de 57-jarige Willem van de Brink zijn. Willem komt uit een gezin van vijf kinderen, waarin hij twee broers en twee zussen had. Hij woonde een groot deel van zijn leven in Zetten, waaronder aan de Brittanjesingel. Enkele jaren geleden vertrok hij voor de liefde naar Elst. Hier zou hij gaan samenwonen met de 56-jarige vrouw, die deze week werd aangehouden in deze zaak.

Een trouwe jongen

In zijn tijd in Zetten was hij jarenlang nauw betrokken bij voetbalclub Excelsior. Hier heeft hij in zijn jeugd gevoetbald en was later onder meer grensrechter en trainer van de A-klasse. Van de Brink wordt door de mensen om hem heen vooral omschreven als een stille man. "Het was een schim die kwam en een schim die voorbij ging," zegt één van onze bronnen. "Als ‘ie er was, merkte je dat niet, maar als ‘ie er niet was, merkte je dat ook niet". Tegelijk wordt Van de Brink omschreven als "een hele trouwe jongen", die op het voetbalveld weinig loopvermogen had, maar juist wel veel technisch inzicht. Ook de 56-jarige vrouw, met wie hij later in Elst ging wonen, werkte nog enige tijd als vrijwilliger in de kantine van de club.

Die komt wel weer aanwaaien

Dat het zo lang heeft geduurd voordat "Poepie", zoals Van der Brink door intimi werd genoemd, is gevonden, wordt niet door iedereen met verbazing ontvangen. "Poepie was een vreemde snuiter. Soms was hij er, soms ook een hele tijd niet. De meeste familie dacht dat hij wel weer een keer kwam aanwaaien. Zo was hij in zijn jeugd ook. Dan miste je hem ook niet."

Slachtofferhulp

"Wij snappen dat dit veel impact kan hebben op de familie, kennissen en in de buurt. Mochten er mensen zijn die erover willen praten, dat kan altijd. De wijkagent is beschikbaar om antwoorden te geven. En ook slachtofferhulp is bereikbaar om in contact te komen met lotgenoten of iemand van slachtofferhulp", laat een woordvoerder van de politie Oost-Nederland weten.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel