Ankeiler: De politie heeft dinsdag een lichaam aangetroffen in de woning aan het Colosseum in Elst, waar al de hele dag onderzoek werd gedaan.

- De politie heeft dinsdag een lichaam aangetroffen in de woning aan het Colosseum in Elst, waar al de hele dag onderzoek werd gedaan. De politie gaat ervan uit dat het om de 57-jarige man gaat, die al vele maanden vermist is.

De man is sinds september 2022 spoorloos en de politie doet sinds die tijd onderzoek naar de vermissing. Dinsdagochtend hield de politie in dat onderzoek een 56-jarige vrouw aan, die verdacht wordt van betrokkenheid bij de vermissing en vermoedelijke dood van de man.

De politie begon dinsdag met het onderzoek aan het Colosseum en sloot de omgeving van de woning af voor pers en publiek. Tijdens de doorzoeking in de woning is het lichaam van een overleden persoon aangetroffen. Onderzoek moet uitwijzen hoe de persoon om het leven is gekomen en of de aangetroffen overledene inderdaad de vermiste man is.

Persoonsgegevens gebruikt

Er is ook iets meer meegedeeld over de vrouw die dinsdag werd aangehouden. Ze wordt niet alleen verdacht van betrokkenheid bij de vermissing van de man, maar ook van het gebruikmaken van zijn persoonsgegevens. Welke relatie zij had met de aangetroffen overledene, is nog niet bekend. De vrouw mag op dit moment alleen contact hebben met haar advocaat.

De politie zegt dat, in de periode na de vermissing van de man, het scenario van een bewuste vrijwillige verdwijning steeds minder aannemelijk werd. Uit onderzoek kwam naar voren dat het meest aannemelijke scenario was dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen en niet vrijwillig was vertrokken. Dat leidde tot de aanhouding en doorzoeking.

Meer over

Deel dit artikel