Ankeiler: Het pinksterweekend staat voor de deur. Dat betekent dat er weer van alles georganiseerd wordt in de regio. En het weer, dat zit aankomend weekend ook zeker niet tegen, dus alle middelen voor een mooi weekend zijn aanwezig.

- Het pinksterweekend staat voor de deur. Dat betekent dat er weer van alles georganiseerd wordt in de regio. En het weer, dat zit aankomend weekend ook zeker niet tegen, dus alle middelen voor een mooi weekend zijn aanwezig.

Nijmegen

In Nijmegen is het nodige te doen. Op tweede pinksterdag is er door de binnenstad heen een pinkstermarkt. De markt is een soort slinger door de stad en is de hele dag open. Er staan kraampjes waar je van alles kan kopen, van kleding tot bloemen en ook zijn er mogelijkheden om eten te kopen.

Het Valkhofpark staat vier dagen, vanaf vrijdag tot en met maandag, in het teken van de bierfeesten. Je kunt daar dan weer onder het genot van een speciaalbiertje genieten van de muziek die wordt verzorgd door verschillende dj’s, bands en artiesten.

Vanaf dit jaar is er iets nieuws in Nijmegen op tweede pinksterdag, Novio Magica. Dit is een festival wat zich richt op fantasy, films en boeken. Er zullen nationale en internationale schrijver zijn in de Stevenskerk, want dat is het epicentrum van dit festival, zij zullen workshops en colleges geven.

27, 28, 29 mei is er in Park Brakkenstein het Music Meeting Festival. Dit festival richt zich niet op één genre muziek, maar juist een heel breed pakket aan genres. Je leert hier dus ook kennis maken met muziekstijlen die je nog niet kent. Kinderen tot zestien jaar zijn gratis. De mensen boven de zestien zijn per dag 32 euro kwijt, voor een driedagenkaart ben je 82 euro kwijt.

Wijchen

Zoals ieder zondag is de expositie van Andro de Jong deze keer ook op maandag, tweede pinksterdag geopend. Ook op tweede pinksterdag is de expositie Peter Bremer te bewonderen in Batenburg.

In Bergharen is er tijdens het pinksterweekend kermis. Er is een feesttent met een mooi programma waar onder andere Q-Music het foute uur en Jan Biggel langskomen. Naast de feesttent is er natuurlijk ook genoeg te beleven op de kermis.

Er is bij Meneer Smit een 30 seconds toernooi, je kunt je gratis inschrijven voor dit toernooi. Als je wint, dan wordt jouw rekening doorgescheurd en is voor jou de hele avond compleet gratis

Beuningen

In Beuningen is er niet veel te beleven in het pinksterweekend. Wel zijn er van 2 tot en met 4 juni de lentefeesten met onder andere een braderie en de nodige muziek. De kermis wordt de donderdag voor de lentefeesten al geopend en duur tot en met de zondag, er zullen ongeveer twintig attracties staan op de Van Heemstraweg. Op de zondag is er vanaf 11:00 een braderie met ongeveer 100 kraampjes en zullen veel van de winkels in het centrum open zijn.

Overbetuwe

In Hemmen, bij de Kom, is er traditiegetrouw weer een openluchtviering op eerste pinksterdag. Dit is zoals gewoonlijk ook dit jaar een oecumenische viering. Dat is een vorm van meditatie met zingen, stilte, lezingen en een gebed. Dit jaar is alweer de zeventiende keer dat deze oecumenische viering gehouden wordt.

Op tweede pinksterdag vindt Elst op stelten weer plaats van 11:00 tot 18:00. Een braderie in het centrum van Elst, waar iedereen een plekje kan krijgen om hun eigen kraampje op te zetten, als je je hebt aangemeld. Naast de 200 beschikbare plekken zijn er ook nog activiteiten en kraampjes om je eten te halen. Door het dorp heen zijn vier podia waar dj's de muziek zullen verzorgen, hier zullen ook lokale muzikanten te horen zijn. Ook voor de kinderen is er voldoende te beleven van een Formule 1 stormbaan tot een draaimolen.

Druten

In Druten wordt er niets gedaan in het Pinksterweekend, voor de evenementen en activiteiten zul je ergens anders terecht moeten.

Weer

Er wordt volgens Buienradar mooi weerspelt in het pinksterweekend met op zaterdag en zondag veel zon en een temperatuur tussen de 21 en 23 graden. Op maandag gaat het weer iets achteruit, maar regen, dat zal er waarschijnlijk niet komen. Dus zeker de zaterdag en zondag is er meer dan genoeg reden om naar één of meerdere van bovenstaande activiteiten te gaan

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Meer over

Deel dit artikel