Ankeiler: Er ligt een initiatiefvoorstel voor watertappunten, die ook gebruikt kunnen worden voor honden en andere dieren.

- Er ligt een initiatiefvoorstel voor watertappunten, die ook gebruikt kunnen worden voor honden en andere dieren. Eric Bender en Wendy Grutters kwamen met dit idee in de gemeenteraad, om zo verspilling van water tegen te gaan. Zij vinden het belangrijk, al helemaal met de zomer die eraan komt, om zo efficiënt mogelijk met ons drinkwater om te gaan.

Volgens Bender en Grutters, beide van Stadspartij Nijmegen, hechten veel Nijmegenaren grote waarde aan de vriendschap met hun huisdier. Zij zouden het belangrijk vinden dat de gemeente oog heeft voor het welzijn van de huisdieren.

Doel

Het doel van Bender en Grutters is diervriendelijke watertappunten door heel Nijmegen, door ze te voorzien van een waterbak die het water opvangt. Volgend het duo nodigen de watertappunten nu al uit om een ommetje te maken door de staf of een stukje hardlopen. En nu de zomer eraan komt is het ook belangrijk om voldoende water te drinken. Dit geldt ook voor de dieren die door de stad lopen.

Het overtollige water dat wegstroomt als mensen water tappen, wordt niet opgeslagen. Bender en Grutters hebben het idee om de al bestaande watertappunten te voorzien van een opvangbak, waar de dieren dan uit kunnen drinken.

90 euro

Het monteren van een bak aan de watertappunten zou 90 euro kosten. Daarom lijkt het de twee verstandig om te beginnen met 10 watertappunten te voorzien van een opvangbak. Als dat het gewenste resultaat heeft, zouden ze dan de overige 26 watertappunten aanpassen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel