Ankeiler: Tijdens de wedstrijd van NEC tegen AZ, die zondagmiddag in het Goffertstadion zal plaatsvinden, zijn geen supporters van de bezoekende club welkom.

- Tijdens de wedstrijd van NEC tegen AZ, die zondagmiddag in het Goffertstadion zal plaatsvinden, zijn geen supporters van de bezoekende club welkom. Dat hebben de burgemeester, politiechef en officier van justitie zaterdagmiddag besloten. Aanleiding hiervoor zijn de ongeregeldheden van afgelopen donderdag, tijdens de wedstrijd tussen AZ en het Britse West Ham United FC.

Tijdens deze wedstrijd in de Conference League, bestormden AZ-supporters het v.i.p.-vak van de tegenstanders. Momenteel is hier nog niemand voor aangehouden. Ook is er nog geen duidelijkheid over de intenties van deze supporters en zij zouden zondag ook af kunnen reizen naar Nijmegen voor de wedstrijd tegen NEC. Om die redenen heeft de lokale driehoek besloten geen AZ-supporters toe te laten.

"De burgemeester betreurt dat het nodig is om deze maatregel te nemen, omdat hiermee de vele goeden onder de kwaden moeten lijden. In principe is Nijmegen voorstander van het toelaten van zoveel mogelijk (uit)supporters. Dat de incidenten zo kort voor deze wedstrijd hebben plaatsgevonden, maakte het niet meer mogelijk om andere passende maatregelen te nemen", zo meldt de burgemeester via zijn woordvoerder.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.