Ankeiler: De partij BN&M in Beuningen heeft opnieuw kritische vragen gesteld aan het college van B&W over de zandwinning Geertjesgolf in Winssen.

- De partij BN&M in Beuningen heeft opnieuw kritische vragen gesteld aan het college van B&W over de zandwinning Geertjesgolf in Winssen. Enige tijd geleden heeft BN&M een gesprek gehad met de leiding van Nederzand, maar dat heeft de partij blijkbaar bepaald niet gerustgesteld. Het bedrijf Nederzand moet de diepe waterplas in Winssen straks opvullen met zand uit het zelfde wingebied, en daar blijft BN&M zich zorgen over maken.

"Kunt u ons garanderen dat het materiaal waarmee deze verontdieping zal plaatsvinden, inderdaad afkomstig is uit het wingebied Winssen," zo luidt één van de schriftelijke raadsvragen. "En kunt u ons garanderen dat dit materiaal niet is vervuild?"

College moet standpunt innemen

Nederzand wil de huidige binnendijkse ontzanding, van meer dan 300 voetbalvelden groot, in oostelijke richting nog eens uitbreiden met meer dan 50 hectare. Daarvoor heeft Nederzand al stukken grond aangekocht. Dit betekent volgens BN&M nog meer verlies van agrarische grond en verlenging van de overlast door zandtransport over het grondgebied van Winssen.

BN&M, verreweg de grootste partij in de Beuningse gemeenteraad, is daar fel op tegen en vraagt aan het college om hier een duidelijk standpunt over in te nemen.

Zand onontbeerlijk voor woningbouw

Beuningen Nu en Morgen (BN&M) heeft een gesprek gehad met vertegenwoordigers van Nederzand en heeft een brief geschreven aan het college van Beuningen. De partij is van mening dat het goed is om te blijven communiceren met de ontzanders.

Wethouder Sijmen Versluijs merkte onlangs op dat Nederland het zand nu eenmaal goed kan gebruiken. "Als we woningen willen bouwen en wegen willen aanleggen, dan is zand onontbeerlijk," aldus wethouder Versluijs. Het college zal binnenkort een standpunt innemen en de raadsvragen van BN&M beantwoorden.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel