Ankeiler: NEC heeft de komst van aanvaller Sontje Hansen en middenvelder Mees Hoedemakers bevestigd. Beide spelers hebben een contract getekend tot en met de zomer van 2027.

- NEC heeft de komst van aanvaller Sontje Hansen en middenvelder Mees Hoedemakers bevestigd. Beide spelers hebben een contract getekend tot en met de zomer van 2027.

Hansen had meerdere opties, waaronder verlengen bij Ajax, waar hij nu onder contract staat, maar ook Manchester United had interesse in de buitenspeler. Technisch directeur Carlos Aalbers is blij dat hij naar Nijmegen komt: "Sontje kan op meerdere posities in de voorhoede uit de voeten. Hij stond jarenlang bekend als een groot talent bij Ajax en we zijn erg blij dat hij voor ons heeft gekozen. Met zijn snelheid, techniek en doelgerichtheid zien we in hem een waardevolle versterking voor onze selectie. Het is fijn dat we snel hebben kunnen handelen, waardoor Sontje zich direct bij de start van het nieuwe seizoen bij de selectie voegt. We kijken uit naar een mooie samenwerking."

Hansen had zelf meteen een goed gevoel bij NEC: "Vanaf het eerste gesprek dat ik voerde met Carlos Aalbers, Nick Kersten en de trainer had ik een goed gevoel over NEC Het is een club met mooie ambities en daar wil ik graag aan bijdragen. NEC heeft bewezen dat jongens zich hier goed kunnen ontwikkelen en ik kijk er nu al naar uit om volgend seizoen in het Goffertstadion te spelen"

Mees Hoedemakers

Naast Hansen werd vandaag ook de 25-jarige Mees Hoedemakers gepresenteerd door NEC. Hij komt transfervrij over van degradant SC Cambuur. Volgens Aalbers is Hoedemakers een goede aanwinst: "Mees is een speler die we al een tijd volgen en we zijn blij dat we hem nu aan onze selectie kunnen toevoegen. Hij is een technisch vaardige, tweebenige, middenvelder. Mees kan in verschillende formaties uit de voeten en geeft ons hierdoor meer opties. Hij heeft een sterke werkethiek en we zijn ervan overtuigd dat hij met zijn kwaliteiten nieuwe impulsen aan ons team gaat toevoegen."

De geboren Zaandammer kijkt uit naar zijn in Nijmegen: "Ik ben erg blij met deze nieuwe uitdaging bij NEC en kan niet wachten om aan de slag te gaan. NEC is een ambitieuze club met een rijke historie en ik kijk ernaar uit om mijn steentje bij te dragen aan het succes van de club. Ik hoop mijn ervaring en kwaliteiten in te kunnen zetten en samen mooie resultaten te behalen."

Jeugdopleiding van Ajax en AZ

Hansen speelt al sinds 2013 in de jeugd van Ajax en speelde 84 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie waarin hij dertien keer trefzeker was en ook goed was voor dertien assists. Mees Hoedemakers doorliep de jeugdopleiding van AZ. Hij speelde 57 keer in het shirt van Jong AZ, hij maakte vier goals en gaf tien keer de assist

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel