Ankeiler: De voorstellingen die elk jaar worden gehouden in theater Batenburg bestaan 25 jaar. Een jubileum dus.

- De voorstellingen die elk jaar worden gehouden in theater Batenburg bestaan 25 jaar. Een jubileum dus. Sinds 1998 heeft het theater maar één jaar gemist, dit door corona, maar buiten dat ene jaar om is er elk jaar een voorstelling gehouden.

Ook dit jaar is er natuurlijk weer een theater. Deze is speciaal, aangezien het theater al 25 jaar bestaat. Uniek voor het theater is dat alle tekst en muziek speciaal voor het Ruïnetheater wordt geschreven en verder nergens anders wordt uitgevoerd. Jaarlijks komen er ongeveer 2000 mensen naar de voorstelling en is het dus zeker een populaire hotspot.

Omdat het theater 25 jaar bestaat is er tijd voor een feestje. Op 17 juni wordt het jubileum gevierd met een feestavond. Deze avond is voor de oud-spelers, vrijwilligers en musici. Ook wil het theater een tijdschrift uitgeven met foto's en verhalen van de afgelopen 25 jaar.

Al jarenlang

Het theater maakt buitentheater voor een breed publiek. Er zitten vaak verschillende wendingen in de voorstellingen, wat het interessant houdt voor jong en oud. Van vrolijke tot spannende, sensationele voorstellingen.

Het theaterstuk wordt elk jaar in nauwe samenwerking geschreven door regisseur Jan van de Bovenkamp en componist/dirigent Huub Sprang. De acteurs, musici en het koor worden ieder jaar gekozen op basis van hun individuele kwaliteiten op het gebied van spel en zang.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.